Kırklareli’nde 201 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” etkinliği Kırklareli’nde geniş bir katlımla gerçekleştirildi.

Etkinlikle ilgili Kırklareli Valiliği’nden yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi: “1 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü' nde İlimizde 201 bin, 81 İlimizde 252 milyon fidanı toprakla buluşturarak, Geleceğe Nefes olduk… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde hayata geçirilen ‘Geleceğe Ne-fes Ağaçlandırma Projesi’ kapsamında Milli Ağaçlandırma günü olan 11.11.2021 Perşembe günü 81 İlimizde 84 milyon için 3’er fidan, toplam 252 milyon fidanı toprakla buluşturarak, Geleceğe Nefes Olduk. İlimizde de eş zamanlı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantı ile teşrifleriyle Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Akif Özkaldı, Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Eşi İlknur Bilgin Hanımefendi, Milletvekilimiz Sayın Selahattin Minsolmaz, Ge-nel Müdürlerimiz, İl Protokolü, STK' lar, Vatandaşlarımız ve Öğrencilerimiz marifetiyle Pınarhisar Osmancık köyümüzde 100 hektar alanda düzenlenen "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" fidan dikim etkinliğinde 12 farklı türde 201 bin fidanı toprakla buluşturarak, geleceğe ve dünyaya nefes olduk.

Gerçekleşen fidan dikim etkinliği sonrası yaptığı açıklamada Valimiz Sayın Osman Bilgin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilen 11 Kasım 2019 yılından beri her yıl fidan dikim sayımızı katlayarak arttırıyoruz. Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son yıllarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşlarımızın yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak maksadıyla ülke genelinde uygulanan geleceğe nefes etkinlikleri ile bugün ilimizde 201 bin fidanı toprakla buluşturduğumuzu, hedefimizin bir sonraki etkinlik zamanına kadar ilimizde 1 milyonun üzerinde fidanın toprakla buluşturmak olduğunu söyledi. Valimiz Sayın Osman BİLGİN, Ülkemize Milli Ağaçlandırma Gününü kazandıran ve himayelerinde hayata geçirilen Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi ile Ülkemize ve Dünyamıza nefes olmamızı sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ a şükranlarını sunarak, İlimizde düzenlenen fidan dikim etkinliğine teşriflerinden ve desteklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Akif Özkaldı’ ya, Milletvekilimiz Selahattin Minsolmaz’ a, Genel Müdürlerimize, Bölge Müdürlerimize, Orman ve Tarım teşkilatımızın tüm yönetici ve çalışanlarına, etkinliğe katkı veren tüm kurum ve kuruluşlarımız ile Yeşilay ve Kızılay başta olmak üzere katılım sağlayan STK’ lar, Spor Kulüplerimiz, öğrencilerimiz, gençlerimiz ve vatandaşlarımıza katılımlarından dolayı Kırklareli halkı adına teşekkür etti.
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında İlimizde düzenlenen "Geleceğe Nefes" fidan dikim etkinliğine katılmak üzere İlimizde bulunan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Akif Özkaldı gerçekleşen etkinlik sonrası Valimiz Sayın Osman Bilgin, Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Bölge Müdürlerimiz ve beraberindekiler ile birlikte ile birlikte, Marmafarm Sera Tesislerini gezerek, incelemelerde bulundular.
Yetkililerden üretim aşamaları ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldılar.
Marmafarm Sera Tesisleri ziyaretinin ardından Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Akif Özkaldı, Bölge Müdürlerimiz ile birlikte ilimizden ayrıldılar. (E.Baycan)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Milyonlarca ağacı zevkü sefa için katlettiler orman yangınlarını sırf rantlar için söndürmeyip ağızları salyalı seyrettiler... Uncusakal 4.5 milyar fidan dikmişti hani bu yeni fidanlara neden gerek gördüler...

  2. @orman kasapları yaa kardeşim hadi yanan ağaçlara atarlandın ranta gider yaptın yeni dikilen fidanlara niye bileniyorsun. sendenmi aldılar parasını?

  3. Milyonlarca insanı işsiz gücsüz edip fidancılık oynuyorlar sırf göz boyamak üzere babalarının parasını değil milletin parasını harcıyorlar asabî kardeşim ve senin anlama kusurun doğuştan!