Kırklareli’nde 19 Mayıs coşkusu yaşandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
kutlamaları tüm ülkede olduğu gibi Kırklareli’nde de coşku ile kutlandı. Saat 10.00’da Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başlayan törenler, ardından festival alanındaki etkinlikleri ile devam etti. Festival alanında konuşmalar şiirler ve gösteriler ile Kırklarelililer 19 Mayıs coşkusunu doyasıya yaşadı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği cumhuriyetimizin ilk adımlarının atıldığı, aynı zamanda “doğum günüm” dediği 19 Mayıs’ın 99’uncu yıl dönümü gerçekleştirilen törenlerle     kutlandı.
Saat 10.00’da Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan tören saygı duruşu ve sonrasında okunan İstiklal Marşı ile devam etti.
Çelenk töreni bittikten sonra okullar ve vatandaşlar hep birlikte tören alanına yürüdüler. Törene katılanlar arasında; Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa Barut, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, CHP Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya ve vatandaşlar katılım gösterdi.
“19 Mayıs kendi ifadesiyle de Gazi'nin doğum günüdür”
Festival alanında gerçekleştirilen etkinlikte açılış konuşmasını Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu yaptı. Babuşçu, “Sayın Valim, Değerli Protokol Üyeleri, Kıymetli Konuklar, Basınımızın güzide temsilcileri Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesi sevgili gençler!
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı milli mücadelemiz, Türk tarihinde en önemli dönüm noktalarından biridir.
19 Mayıs kendi ifadesiyle de Gazi'nin doğum günüdür. On dokuz mayıs, kurtuluş güneşinin Samsun'da parladığı gündür. On dokuz Mayıs Türk milletinin kurtuluşa adımını attığı gündür” ifadelerini kullandı.
“Mücadele şehitlerimiz,
sonsuza dek hür yaşayacağını cümle âleme kanıyla canıyla ilan etmiştir”
Türk milletinin hür yaşayacağını cümle aleme haykırdığını söyleyen Babuşçu, “Tarihi boyunca bağımsız yaşamış olan Türk milletinin, yine dünya üzerindeki varlığını bağımsız olarak sürdürmesi için buna inanan ve "Türk milletini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır"

Diyen yüce önder yediden yetmişe şahadete susamış Türk milletinin şartsız şüphesiz desteği ile milli mücadele meşalesini yakmıştır. Gazi Mustafa Kemal'in komutanlığında milli mücadele şehitlerimiz, namüsait şartlara, yoksulluğa, yokluğa rağmen bu milletin sonsuza dek hür yaşayacağını cümle âleme kanıyla canıyla ilan etmiştir” dedi.
Türk genci ülkesini geleceğin dünyasına hızla taşıma azminde olacaktır”
Gençlik bayramının maneviyatı hakkında konuşan Müdür Babuşçu, “Doğumunun 137. yılını kutladığımız büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, en büyük eserim dediği Cumhuriyeti demokratik nizamla içeriklendirip yeni Türkiye Cumhuriyeti'ni yarınımızın teminatı Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk gençliği bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ata'sının, atalarının emanetlerine olduğu gibi cumhur adına Cumhuriyetine de sahip çıkacaktır. Temel hedefi olan 'muasır medeniyet düzeyinin üzerine' çıkması için üstüne düşen görevi eksiksiz yerine getirecektir. Buna yürekten inanıyoruz. ' Birlik beraberlik içinde birbirine sevgi ve saygı ile bağlı, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış Türk genci; ülkesini, devletini en iyi şekilde medeniyet arenasında temsil edecek, ülkesini geleceğin dünyasına hızla taşıma azminde olacaktır” şeklinde konuştu.
“İstikbal için bir milletin fertleri esaret kabul etmedi, canına
rağmen kabul etmedi”
Babuşçu konuşmasına şu cümlelerle devam etti, “Milli mücadeledeki inanç, birlik, beraberliğin her zaman örnek alınarak aynı kararlılıkla sürdürülmesi ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Bunun bozulmasına da başta Türk gençliği olmak üzere yüce milletimiz asla fırsat vermeyecektir.
Başkomutan Gazi Mustafa Kemal memleketin istikbali için Türk milleti ile bir karar vermişti. Verilen bu kararı ise şöyle açıklamıştı. 'Türk Milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşaması esastır. Bu esas ancak tam bir bağımsızlıkla sağlanabilir. Ne kadar zengin ve ne kadar varlıklı olursa olsun, bağımsızlıktan yoksun bir millet, uygar insanlık karşısında uşak olmak durumundan daha yüksek bir muameleye layık görülmez. Böyle bir millet esir yaşamaktansa ölmeyi tercih eder."
Nitekim öyle de oldu. Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, yurdun dört bir yanında istiklal, İstikbal için bir milletin fertleri esaret kabul etmedi, canına rağmen kabul etmedi”
“Bunun içindir ki agâh olmak yani uyanık olmak zorundayız”
 Bu toprakların bizlere iki kez vatan kılındığından bahseden Babuşçu, “Çok Değerli Konuklar, biz şuan içinde yaşadığımız, suyunu içip ekmeğini yediğimiz vatanımızı ilki Malazgirt'te, ikincisi Milli Mücadelede olmak üzere iki kez vatan kıldık.
Özgürlüğün ve bağımsızlığın ne zor şartlarda elde edildiğini, hangi zorluklarla kazanıldığını biliyoruz. Ne zorluklarla bu değerlerin korunduğunu bugün bile komşumuz ülkelere bakınca daha iyi anlıyor ve görüyoruz.
İki kez kendimize vatan     kıldığımız Anadolu yarımadasına dönük hesapların asla kapatılmayacağını da yakın siyasi tarihimizden biliyoruz. Bunun içindir ki agâh olmak yani uyanık olmak zorundayız” dedi.
“Millete; demokratik değerlere, vatana kast etme yarışında
olanlar o uğursuz akşam
maskelerini çıkardılar”
Babuşçu, “Su uyuyor ama düşman uyumuyor ve coğrafyamız üstüne yüz yıllık planlar kuruyor. Bu planlar yakın tarihimizde de kendini gösteriyor.
Örneğin sureta bizden görünen, soframıza oturan gülen     birtakım insanlar eliyle vatanımıza yönelik iç ve dış tehdit unsurları hala devam etmektedir. Bunun en yakın örneğini 15 Temmuz akşamı hep beraber gördük Millete; demokratik değerlere, vatana kast etme yarışında olanlar o uğursuz akşam maskelerini çıkardılar. Daha dün gibi aklımızda. Milletin silahıyla milletin Meclis'ine bomba yağdıran hainleri unutmayalım, Türkiye dışında başka ülkeleri kendine vatan tutan zavallıları içimizdeki hainler olarak bilelim” diye konuştu.
“Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum”
Babuşçu, “Bugün bayrağımız hür olarak vatan toprakları üzerinde dalgalanıyorsa bunu borçlu olduğumuz büyük önder Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlık diliyor, 19 Mayıs ruhunun bize emanet bıraktığı mirası, tam bağımsız ve demokratik Türkiye'yi Türk gençliği olarak sonsuza dek yaşatacağımıza dair söz veriyorum. Tüm gençlerimizin ve konuklarımızın bayramını kutluyorum” cümleleriyle konuşmasını sonlandırdı.
Gösteriler nefes kesti
Babuşçu’nun ardından kürsüye Gençlik Merkezi Üyesi Çağrı Şener geldi. Şener, Gençlik adına gençlik konuşmasını gerçekleştirdi. Sonrasında gençlik adına şiir okunması adına kürsüye Bilal Yapıcı Spor Lisesi Öğrencisi Koray Altuner geldi ve şiirini okudu. Program Bilal Yapıcı Spor Lisesi tarafından hazırlanan Ritmik Cimnastik gösterisi ile devam etti. İzleyenlerden büyük alkış alan gösteriden sonra Bilal Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koro güzel şarkılarla izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Törendeki son etkinlik ise Erginspor Kulübü sporcularının sunduğu Taekwondo gösterisi oldu.
Gösterilerin sonrasında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol