“Kırklareli’mizin suyunu sıfırlayamazsınız”

CHP Kırklareli Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, TBMM’de yaptığı konuşmasında Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılması planlanan kâğıt üretim fabrikasının bölgenin ekolojisine ciddi zararlar vereceğini söyledi. Gündoğdu, “Yer altı sularının petrolden bile daha değerli sayıldığı günümüzde, Kırklareli nüfusunun yarısının kullanacağı suyun bir tesise verilmesinin gerekçesi nedir?” dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Kırklareli Organize Sanayi Bölgesine yapılması planlanan kağıt fabrikasını gündeme getirdi. Kağıt fabrikasının bölgenin ekolojisi için çok tehlikeli olduğunu savundu. Gündoğdu konuşmasında;
“Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılması planlanan, bölgemizin ekolojisine çok ciddi, telafisi mümkün olmayan zararlar verebilecek kâğıt üretim fabrikası projesi,
Çevre Bakanlığı İDK toplantısında verdiğimiz mücadele sonucunda kasım ayında durdurulmuştu.
İlgili proje, sözde revize edilerek, 13 Ocak’ta yeniden getirilecektir.
Kâğıt fabrikasının yerleşim konumu yer altı suyu beslenme kuşağındadır.
Bilimsel verilere göre, Trakya bölgesi yer altı su kaynaklarının yüzde 85'inin tükendiğini hepimiz biliyoruz.
Fabrikanın günlük 12 bin metreküp, yıllık ise ortalama 4,3 milyon metreküp suyu nereden, nasıl temin edilecektir?
Yer altı sularının petrolden bile daha değerli sayıldığı günümüzde, Kırklareli nüfusunun yarısının kullanacağı suyun bir tesise verilmesinin gerekçesi nedir?” ifadelerini kullandı. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Konuş gündeme getir 05 Ocak 2023 Perşembe 14:44:26

    Sayın vekil Doğanca Vize tarafına plastik fabrikalarının da getirileceği üzerinde de dur. Biz bu güzel coğrafyada artık kirli sanayi istemiyoruz.