Kırklareli’mizi Devletimizin verdiği destekler ile dönüştürmeye çalışıyoruz

Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi ve kırsal ekonomik altyapıların desteklenmesi konulu bilgilendirme toplantısı Kırklareli’nin Babaeski İlçesinde İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Dr. Ulaş Ay’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Bilgilendirme sunumu Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesinde görevli teknik personel tarafından yapıldı. Bu kapsamda Babaeski genelinde çoğunlukla tarla tarımı yapıldığı, bölge genelinde olduğu gibi ilçede de ağırlıklı olarak hububat ve yağlı tohumlu bitkiler (Ayçiçek – Kanola) ekilişinin yaygın olarak yapıldığı bilgisi verildi. 2022 yılında toplam 165.123 dekar alanda Buğday, 152.113 dekar alanda Ayçiçek, 21.182 dekar alana Kanola ve 6.199 dekar alanda Çeltik yetiştiriciliği yapıldığı kaydedildi.
İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Dr. Ulaş Ay yaptığı konuşmasında; “Ülkemiz tarımın yoğun yapıldığı bir ülke olup çiftçilerimiz konvansiyonel tarım veya alışılmış tarımın yanında son teknolojilerin hayata geçirilmesi açısından bölge çiftçilerimizin kısa süren bir adaptasyonu vardır. Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi ve kırsal ekonomik altyapıların desteklenmesi hibe programı kapsamında Devletimizin vermiş olduğu teşviklerin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Pehlivanköy’de
bilgilendirme toplantısı
Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi ve kırsal ekonomik altyapıların desteklenmesi konulu bilgilendirme toplantısı Pehlivanköy’de İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi.
Bilgilendirme sunumu Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesinde görevli teknik personel tarafından yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy yaptığı konuşmasında; ‘’Tarım ve Tarım Sanayi kenti Kırklarelimizi katma değeri yüksek üretime dayalı bir kırsal kalkınma modeliyle Devletimizin verdiği destekler ile dönüştürmeye çalışıyoruz. Pehlivanköy İlçemiz genelinde tarla tarımı yapılmakla birlikte son yıllarda kapama meyve bahçeleri ve bağcılıkta gelişmeye başlamıştır. Yaklaşık 1.000 dekar civarında meyve bahçesi ve bağ tesisi bulunmaktadır. Bölgemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de ağırlıklı olarak hububat ve yağlı tohumlu bitkiler (Ayçiçek – Kanola) ekilişi yaygın olarak yapılmaktadır. 2022 yılında toplam 38.600 dekar alanda Buğday, 29.000 dekar alanda Ayçiçek, 3.800 dekar alana kanola ve 8.005 dekar alanda Çeltik yetiştiriciliği yapılmıştır. Şimdi üretme ve kırsaldan başlayarak kalkınma zamanı. Üreteceğiz, ürettikçe büyüyeceğiz, büyüdükçe güçleneceğiz. Toplantımıza katılan bütün üreticilerimize yürekten teşekkürler” dedi.
Sonrasında üreticilerin soruları cevaplanarak bilgi alışverişinde bulunuldu. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol