Kırklarelililerden büyük duyarlılık örneği

Önadım Gazetesi’nin gündeme getirdiği lösemi teşhisi konan Kofçaz İlçesi’nin Kocayazı Köyü’nden olan ve halen İstanbul’da ikamet eden 6 yaşındaki Zeynep Belis için babası Yusuf
Tunca’nın yaptığı donör çağrısı yerini buldu. Bu kapsamda Zeynep Belis gibi umut bekleyen tüm hastalar için dün ilimiz merkezinde bir kan bağış Tırı ve çadırı bağışçıları kabul etti. Kök hücre bağışçılarını kabul eden tır 11.30-19.30 saatleri arasında Özgürlük ve Demokrasi Meydanında vatandaşlarımızın büyük ilgisi ile karşılaştı. Büyük bir duyarlılık örneği gösteren Kırklareli halkı, “bir umut ışığı” olmak için kan bağışında bulundular.
Kemik iliği nakline ihtiyacı olan Zeynep Melis’in babası Yusuf Tunca Önadım Gazetesine yaptığı açıklamada; “Eğer uygun nakil bulunursa, önce kızımızın vücudu gerekli tedaviler yapılarak hazır hale gelecek ve ardından nakil gerçekleşecek. Şu anda ülke ve dünya genelindeki veri bankaları taranıyor. Ancak ülkemizde donör sayısı oldukça düşük. 80 milyonluk ülkemizde bu rakam 180 bin civarında. Ne kadar çok donör bağışı olursa, kızımızın ve diğer nakil bekleyen yavrularımızın şansı o kadar artacaktır” demişti.
Yayınladığımız haberin ardından, büyük bir dayanışma ortaya çıktı. Kırklareli Belediyesi ve Kızılay’ın katkılarıyla düzenlenen bağış kampanyası dün 11.30-19.30 saatleri arasında Özgürlük ve Demokrasi gerçekleşti. Bağışa Kırklarelililer büyük ilgi gösterdiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol