Kırklarelililer İstanbul seçimleri için görev başındaydı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimleri için dün İstanbullular sandık başındaydı. İstanbul seçimleri için bir yanda AK Parti ve MHP diğer yanda CHP adeta seferberlik ilan etti. Günler öncesinden yurdun dört bir yanından siyasiler İstanbul’a giderek burada yaşayan hemşerilerine kendi partilerine oy vermeleri için ikna çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kırklareli’nin önde gelen siyasileri de gerek İstanbul’da yaşayan Kırklarelililer olsun gerekse Balkanlardan göç eden soydaşlarımız olsun yaptıkları görüşmelerle kendi adaylarına oy istediler.

Tüm Türkiye’nin haftalardır kilitlendiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri dün itibariyle neticelendi. Kırklareli’nden partiler de seçim çalışmalarında oldukça aktif görev aldı.
MHP Teşkilatı yol arkadaşlarını
yalnız bırakmadı
Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi seçim çalışmaları kapsamında yoğun mesai harcadı. MHP İl Başkanı Şaban Savaşan ve Cumhur İttifakı Kırklareli Belediye Başkan adayı Derya Bulut İstanbul’daki Kırklarelililerden ve semt gezilerinde pek çok vatandaştan Binali Yıldırım için oy istedi. İlk olarak 17 Haziran’da İstanbul’a giden partililer burada Kırklareli derneklerine giderek hemşerileriyle bir araya geldi. Bunun dışında MHP tarafından kurulan çalışma stantlarında partililerine destek oldu. Bu sırada ittifak ortakları AK Parti teşkilatları ile de sık sık bir araya geldi.
CHP’den İstanbul çıkarması
20 Haziran tarihinden itibaren İstanbul’da yoğun seçim çalışmalarına katılan Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Teşkilatı Silivri’de seçim çalışmalarına start verdi. Burada hem Kırklarelili İstanbul seçmenine hem de diğer vatandaşlara ulaşmaya çalışan teşkilat mensupları stantlara ve mitinglere katıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Teşkilatı Milletvekili Vecdi Gündoğdu ve İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık önderliğinde Partilerinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu için seçim çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürdü. Son günde de Silivri’de seçim noktalarını ziyaret eden teşkilat, Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Silivri’de düzenlediği mitinge katılım sağladı.
AK Parti ailesi yoğun çalışma
içindeydi
AK Parti de Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler önderliğinde, partililer özellikle son haftalarda hiç durmadan çalışmalar gerçekleştirdiler. Gerek esnaf, gerekse vatandaşlarla bir araya gelen AK Partililer, halktan İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım için destek istediler. Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve İl Başkanı Alper Çiler önderliğinde Avcılar’da eski Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nu da ziyaret ederek hayır dualarını aldılar. Çiler ve beraberindekiler Cumartesi günü ise Şişli / Mecidiyeköy’de “AK Nokta”yı ziyaret ederek, vatandaşlara sardunya hediye ettiler. Cumartesi günü ayrıca İl Başkan Yardımcıları İlknur Funda Söylemez, Nurdan Şar, İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Filiz Çalışkan, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Neriman Babat ve AK Kadınlar, Binali Yıldırım ve İstanbul'a destek için Eyüpsultan AK Nokta çalışmalarına katıldılar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol