Kırklarelili spor yapmayı seviyor!

Kırklareli’nde 7’den 70’e her yaştan vatandaşın sağlıklı yaşam adına spor yaptığı Kırklareli İstasyonaltı’nda yer alan spor aletlerine yenileri eklendi. Vücudun kondisyonunu sağlayan birçok spor aletine şimdi de “Tırmanma Platformu” katıldı. Daha çok küçük yaşta çocukların ilgi gösterdiği spor aletleri, havaların biraz daha serinlediği akşam saatlerinde daha fazla tercih ediliyor

Kırklareli İstasyon Caddesi üzerindeki Tren Garı’nın hemen yanı başında bulunan spor alanı 7’den 70’e birçok vatandaş tarafından büyük ilgi görüyor.
Sağlıklı yaşam adına sporun ve hareket etmenin öneminin bilinci ile vatandaşlar, spor yapmak için bu alanı sık sık ziyaret ediyor.
İlimizin çeşitli noktalarında bulunan spor alanları, vatandaşlara spor yapma imkânı sağlarken, çocuklara da arkadaşları ile birlikte eğlenme imkânı sağlıyor.
Obezitenin günümüzde çocuklarda görülme sıklığı göz önüne alındığında, çocukların bu tür spor alanlarını tercih edip spor yapması anne babaları da fazlasıyla memnun ediyor.
Tırmanma Platformu büyük ilgi görüyor
Kırklareli’nin birçok noktasında bulunan ve içinde, vücut kondisyonunu sağlayan birçok spor aletini barındıran spor alanlarından biri de İstasyonaltı’nda bulunan Eski Tren Garı’nın hemen yanı başında yer alıyor.
Hem merkezi olması hem de yeşil alan içinde bulunması münasebetiyle Kırklarelili vatandaş tarafından büyük rağbet gören spor alanı, özellikle bahar ve yaz mevsiminde hiç boş kalmıyor.
7’den 70’e her yaştan vatandaşın sıkça gelip spor yaptığı alan, her ne kadar aşırı sıcaklar sebebiyle gündüz saatlerinde boş klasa da, öğleden sonraları vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.
Söz konusu ilgi neticesinde, Tren Garı’nın yanı başında bulunan spor alanındaki spor aletlerine, geçtiğimiz günlerde yeni aletler de eklendi.
Nitekim daha çok çocukların ilgisini çeken “Tırmanma Platformu” çocuklara eğlence kaynağı olurken, büyükler için de kasları güçlendirme aracı olarak kullanılıyor.
Spor yaparken
bunlara dikkat!
Diğer yandan sağlıklı yaşam adına hareketli yaşam ve spor yapmanın önemi herkesçe malumken; uzmanlar, yanlış zamanda, yanlış biçimde, yanlış spor aletleriyle yapılan egzersizlerin en az hareketsiz yaşam kadar insan vücuduna zarar verebileceği konusunda uyarıda bulunuyorlar. Bu doğrultuda ilimizde de halka açık halde bulunan spor aletlerini kullanırken, vatandaşların bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor.
Spor yapmak vücudun zinde kalması için çok önemlidir. Ancak bilinçsizce yapılan spor, vücuda yarardan çok zarar veriyor. Bu sebeple uzmanlar, egzersiz yapmaya karar verildiğinde önce vücudun ısıtılması gerektiğinden dem vuruyor.
Nitekim ısınmamış vücutta sakatlanmalar başta olmak üzere belli fizyolojik rahatsızlıklar meydana gelebiliyor.
İlimizde de çeşitli noktalarda vatandaşların spor yapabilmesi adına yerleştirilen spor aletleri, bilinçsizce kullanıldığında sakatlıklara davetiye çıkarabiliyor.
Uzmanlar, bu tür spor aletlerini kullananları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Başta kişinin yaşına, cinsiyetine, sağlık durumuna uygun bir spor yapması gerekiyor. Bu doğrultuda egzersiz programının doktor tavsiyesinde hazırlanması büyük önem arz ediyor. Söz konusu program, uygun süre, yoğunluk ve sıklıkta yapılmalı. Aksi takdirde bu tür aktiviteler, sakatlık gibi istenmeyen sonuçlara sebep olabiliyor. Egzersiz öncesi gerekli ısınma hareketlerinin yapılması en önemli husus olmakla birlikte, söz konusu spor aletlerinin periyodik olarak bakımının yapıldığından emin olunması gerekiyor.
Sabah sporu kalbi yoruyor
Uzmanların uyarılarına göre, söz konusu spor aletlerinin kullanım sıklığı, haftanın 3-4 günü olmak üzere, gün aşırı 30-40 dakikalık egzersizler şeklinde olması gerekiyor.
Diğer yandan kalp ve damar sağlığı için günde 30 dakika yapılan tempolu yürüyüşü tavsiye eden uzmanlar, sabah yapılan sporun kalbi yorduğunu vurgulayarak bu saatlerde spor yapmaktan mümkün olduğunca kaçınmayı öneriyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol