Kırklarelili özel sporcumuz Fatma Damla Altın’dan büyük başarı!

Kırklarelili özel sporcumuz Fatma Damla Altın Polonya’da düzenlenen VIRTUS Dünya Para Atletizm Şampiyonası’nda
heptatlon ve 400 metre engelli yarışlarında altın madalya
kazandı. Aynı zamanda yüksek atlamada gümüş, 100 metre engellide bronz madalya elde eden sporcumuz başarılarıyla
ilimize büyük bir gurur yaşattı.

Polonya’nın Bydgoszcz şehrinde düzenlenen VIRTUS Dünya Para Atletizm Şampiyonası’nda Kırklarelili özel sporcumuz Fatma Damla Altın büyük bir başarıya imza attı. Heptatlon ve 400 metre engelli yarışlarında altın madalya kazanan yüksek atlamada gümüş, 100 metre engellide ise bronz madalya elde eden Fatma Damla Altın madalya rekoru kırdı. 

Milli Takımımızdan toplamda 17 madalya
Dünya Şampiyonasında 5 altın, 4 gümüş ve 8 bronz madalya kazanan, Esra Bayrak, Muhsine Gezer, Edanur Akın, Mihriban Kokmaz,Eda Yıldırım ve Fatma Damla Altın‘dan oluşan Özel Sporcular Kadınlar Para Atletizm Milli Takımımız Dünya Şampiyonu olarak ülkemize birincilik Kupasını kazandırdılar. Özel Sporcu Eda Yıldırım ise cirit atma dalında altın madalya kazanarak Dünya Şampiyonu oldu. 17 yaşındaki Eda Yıldırım Virtüs Para Atletizm Şampiyonasında, altın madalya kazanan en genç sporcu unvanını elde etti.
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, VİRTÜS Para Atletizm Dünya Şampiyonası’nda birinci olan Kadınlar Para Atletizm Milli Takımı için tebrik mesajı yayımladı. Bakan Kasapoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: “Polonya’nın Bydgoszcz şehrinde düzenlenen VIRTUS Para Atletizm Dünya Şampiyonası’nda 5 altın, 4 gümüş ve 8 bronz madalya kazanarak birinci olan Kadınlar Para Atletizm milli takımını kutluyorum. Şampiyona boyunca harika performanslar sergileyen milli sporcularımız, ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirerek bizlere büyük bir gurur yaşattı. Sporcularımızın başarılarında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”
Alınan başarılar sonucu açıklamalarda bulunan Türkiye Özel Sporcular Federasyon Başkanı Özel Sporcularımız Muhsine Gezer, Fatma Damla Altın, Esra Bayrak, Mihriban Korkmaz, Eda Yıldırım, Edanur Akın, Oğuz Türker, Alper Kılınç ve Emrah Öztürk’ten oluşan Milli Takımımız 5 altın, 4 gümüş, 8 bronz olmak üzere toplamda 17 madalya kazandılar. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi. (S.Ünver A26)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol