Kırklarelili muhtarlar Ankara'yı fethetti

Kırklareli'nden yaklaşık 30 kişilik bir muhtar heyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24. Muhtarlar Toplantısına katılım gösterdiler. Aralarında Doğu Mahallesi muhtarı Arzu Yıldırım'ın bulunduğu muhtarlar heyeti, Kırklareli milletvekilleri ile de biraraya geldiler…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 15 ilinden mahalle ve köy muhtarı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bartın, Bingöl, Çorum, Erzurum, Kırıkkale, Kırklareli, Manisa, Siirt, Sinop, Şırnak ve Tekirdağ'dan gelen 400'e yakın köy ve mahalle muhtarı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın misafiri olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde verilen öğle yemeğinde ağırlandı.
Buluşmaya Kırklareli'nden 30 kişilik bir muhtar heyeti katılım gösterdi.
Bu anlamlı toplantıya; Doğu Mahallesi muhtarı Arzu Yıldırım, Beypınar köyü muhtarı Mukadder Yılmaz, Asılbeyli Köyü muhtarı İsmet Cebeci, Eriklice köy muhtarı Güngör Dinçkan, Çeşmeköy muhtarı Muammer Evcimen, Paşayeri Köy Muhtarı Recai Gönültaş başta olmak üzere ilçelerimiz dahil pekçok muhtar ve ailesi iştirak etti.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen buluşmanın sonrasında, Kırklarelili muhtarlar AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ile de biraraya geldiler.
"Muhtarlarla toplantılarımızdan birileri rahatsız oluyor"
Cumhurbaşkanı Erdoğan buluşmada gerçekleştirdiği konuşmasında gündemi değerlendirdi.
Geçen hafta İstanbul'da gerçekleşen İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 2 yıl süreyle dönem başkanlığını Türkiye'nin devraldığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamındaki bütün toplantı ve görüşmelerde birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yaptıklarını aktardı ve şu açıklamalarda bulundu: "Dünyada Müslümanların yaşadığı sıkıntılar dikkate alındığında, İslam İşbirliği Teşkilatı'na çok önemli görevler düştüğünü görüyoruz. Çünkü bu teşkilat, tüm Müslümanların temsil edildiği en geniş ve en etkin platformdur. Dünyada 1 milyar 700 milyon Müslüman var. Bunların koordine olması lazım. Bir ümmet bilinciyle geleceğe yürümesi lazım. Dönem başkanlığımız sürecince, teşkilatın kurumsallaşması, faaliyet alanının Müslümanların tüm meselelerini kapsayacak şekilde genişlemesi için çalışacağız. Güvenlikten insani yardımlara, kalkınmadan gençlere ve kadınlara kadar her alanda teşkilatı, adına ve misyonuna yakışır bir konuma getirmek istiyoruz. Bundan sonra artık Müslümanların adının terörle, sefaletle, cehaletle, insani dramlarla değil, medeniyetimizin parlak günlerinde olduğu gibi, insanlığın hayrına hizmetlerle anılması en büyük temennimizdir. Müslümanlar arasındaki birliği ve beraberliği güçlendirdiğimiz ölçüde, hedeflerimize yaklaşacağımıza inanıyorum."
Birlik ve beraberlik konusunun, Türkiye'de yaşanan sıkıntıların da yegâne çaresi ve çözüm yolu olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü terör örgütünün Güneydoğu'daki şehir merkezlerinde uygulamaya çalıştığı yeni eylem stratejisinin başarısızlıkla sonuçlandığın kaydetti.
Sevgiden değil nefretten, öfkeden, acıdan, kandan beslenen; yaşatmak değil, sadece öldürmek için faaliyet gösteren terör örgütünün tüm isimleri ve yandaşlarının bölgeden ve ülkeden sökülüp atılmadan yaşanan acıların önüne geçilemeyeceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çözüm arıyorsanız, işte size çözüm. Terör örgütünü en küçük bir izi, zerresi dahi kalmadan bu topraklardan söküp attığımızda, çözümü gerçekleştirmiş olacağız. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlü şekilde tesis ettiğimizde gerçek çözümü bulmuş olacağız. İşte o zaman önümüzde duracak hiçbir engel yoktur. Ne Avrupa Birliği Parlamentosu'nun rapor diye yayınladığı hezeyanlar, ne de Irak'ta, Suriye'de, Libya'da ve bölgemizdeki diğer sorunlu yerlerde akbaba gibi dolaşanlar Türkiye'yi durdurabilirler. Asla durduramayacaklar" dedi.
Türkiye'nin eksiklerinin olduğunu; bunları düzeltmek, geliştirmek, Türkiye'yi demokraside, hak ve özgürlüklerde en ileri standartlara kavuşturmak için 13 yıldır gece gündüz çalıştıklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunları başkaları istediği için değil, milletin buna layık olduğu için yaptıklarını ve yapmayı sürdüreceklerini bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık harekete geçme zamanı. İnşallah dokunulmazlık meselesi bunun ilk adımı olacak. Arkasından, ihanet şebekelerinin kökünü kazımak için ne gerekiyorsa, hepsi de birer birer yapılıyor, yapılacak. Milletimiz, velev ki kendi içinden çıkmış olsun; bu Mankurtları daha fazla taşımak zorunda değildir. Kurtuluş Savaşımızı verirken nasıl net çizgiler çekerek işe başladıysak ve bu şekilde zafere ulaştıysak, bugün de aynı noktadayız" açıklamasında bulundu. Ölçülerinin 'tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek millet' olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni Türkiye'yi işte bu zeminde kuracağız, Türkiye'yi 2023 hedeflerine işte bu anlayışla ulaştıracağız" dedi.
Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni teşriflerinden dolayı misafir ettiği muhtarlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlardan; mahalle ve köylerindeki vatandaşlara selam, saygı ve muhabbetlerini iletmelerini istedi.
Program toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu. (Haber kaynağı www.tccb.gov.tr resmi sitesinden alınmıştır.)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol