Kırklarelili kadın üreticiler ürünlerini sergiledi

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi bölgemizin üretici kadınlarını bir araya getirdi. “Dünya Kadın Çiftçiler Günü” dolayısıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Önder Çiftçi Kadın Kolları Yardımlaşma Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen şenliğe Kırklareli Kent Konseyi Kadın Meclisi, Kırklareli’nin üretici kadınları ile birlikte katılım sağladı. Etkinlikte Kırklareli’ne ait lavanta ve lavanta yağları, tarhana, kahvaltılık ürünler, kuskus, kesme, pekmez, bal, ev turşusu, ıhlamur, sarmalık salamura ile kuru fasulye gibi ürünler tanıtıldı.

Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Önder Çiftçi Kadın Kolları Yardımlaşma Derneği iş birliğinde etkinlik düzenlendi. Girişimci kadınların söyleşisinden kadın üretim pazarının açılışına, konser programından çeşitli aktivitelere kadar birçok etkinlik gerçekleştirildi. Program kapsamında açılışı yapılan kadın üretim pazarında ise Trakya bölgesinin üretici kadınları, yöresel ürünlerini sergileme fırsatı buldu. Bölgenin üretici kadınlarını bir araya getiren etkinliğe, Kırklareli Kent Konseyi Kadın Meclisi de ilimizin 5 üretici kadını ile birlikte katılım sağladı. 

Etkinlikte Kırklarelili kadın üreticiler; ilimizde yetişen ürünlerden ıhlamur, kuru fasulye, sarmalık salamura yaprağı ile pekmez, ev eriştesi, kuskus, bal ve ev turşusu gibi yöresel lezzetlerimizi sergiledi. Etkinlikte, Kırklareli’nin Deveçatağı köyünde çiftçilik yapan Lavanta Üreticisi Çiğdem Balım’ın lavanta ve lavanta yağlarının satış ve tanıtımı yapılırken, yine aynı köyde çiftçilik yapan Feride Soydan’ın el emeği tarhanası ve kahvaltılık ürünleri etkinlikte büyük ilgi gördü. Üretim pazarında, diğer kadın üreticilerimizden Hilmiye Hüren Kızılcıkdere pekmezini, Kızılcıkdereli üretici Sevdinaz Demir kuskus, kesme, pekmez ve tarhana, Dokuzhöyük köyünden İpek Aral da Dokuzhöyük fasulyesini sundu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kırklareli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Belgin Göç, “Bölgemizdeki kadın üreticileri bir araya getiren Tekirdağ’daki etkinliğe, bizler de ilimizin kadın çiftçileri ile katıldık. Açılan üretim pazarında üretici kadınlarımız ürünlerini sergileme fırsatı buldu. Başta el yapımı tarhana ve kahvaltılık ürünler olmak üzere yöresel ürünlerimiz katılımcılardan büyük ilgi gördü. Üretim yapan kadınlarımıza desteğimiz bundan sonra da devam edecek.” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol