“Kırklarelili firmaların Ocak Ayı ihracatı geçen yıla göre %45,86 arttı”

Kırklareli merkezli firmalar 2022 Ocak ayında 11.9 milyon dolar ihracat rakamına ulaştı. Ocak ayında ilimizden yapılan ihracat bir önceki aya göre %23,79 azalış, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre ise %45,86 artış gösterdi.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Ocak ayında ilimizden yapılan ihracatın bir önceki aya göre %23.79 azalış, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre ise %45,86 artış gösterdiğini belirterek yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:
“Kırklareli merkezli firmalar 2022 Ocak ayında 11.9 milyon dolar ihracat rakamına ulaştı. Ocak ayında ilimizden yapılan ihracat bir önceki aya göre %23,79 azalış, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre ise %45,86 artış gösterdi. Ocak ayında Kırklareli’nden İhraç Edilen Ürünler olarak; Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri, Tekstil ve Hammaddeleri, Hazır Giyim ve Konfeksiyon, Demir ve Demir Dışı Metaller, Yaş Meyve ve Sebze, Makine ve Aksamları, Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri ve Tütün Ürünleri ön sıraya çıktı. Kırklareli’den İhracat Yapılan Ülkeler arasında ise; Angola, Almanya, Bulgaristan, Nijerya, Hollanda, Romanya, Kenya, Gana, Estonya ve Birleşik Krallık gibi ülkeler yer aldı.”
(F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol