Kırklarelili bayanların en büyük destekçisi; Mikrokredi

Kadınların sosyal hayatta daha da güçlü olması ve ben de varım demesi için önemli bir destek olan mikrokredi ile Kırklarelili kadınlar daha güçlü. Mikrofinans Programı kapsamında yer alan kadınlar bir araya gelerek ödemelerini gerçekleştirirken, yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirmeyi de ihmal etmedi.

Dar gelirli ailelere destek olmayı misyon edinen Türkiye Grameen Mikrofinans Programı, kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Kırklareli'de de kadınlara büyük destekler veriliyor. Toplam 427 üyesi olan Kırklareli Şubesi'nde 337 üye aktif olarak kredi kullanıyor. Geri kalan üyelerin de kredi beklediğini dile getiren Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Kırklareli İl Müdürü Kutsi Gülocak, misyonu ve çalışmaları hakkında bilgi vererek “Türkiye Grameen Mikrofinans Programı, Türkiye’nin ilk ve tek mikrofinans kuruluşudur.
Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP), Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) tarafından oluşturulmuş olup, Grameen Trust ile işbirliği yaparak faaliyetlerini sürdüren kar amacı gütmeyen bir mikrofinans kuruluşudur. TGMP, yoksulluk içinde yaşayan kadınlara finansal hizmetler sağlama konusunda öncülük etmektedir. Kurumumuz Türkiye genelinde 67 ilde 98 Şubesiyle halen 53 bin üzerinde üyeye hizmet vermektedir.” dedi.
“Misyonumuz dar gelirli ailelere destek olmak”
Dar gelirli ailelere destek olmayı amaçladıklarını dile getiren Kırklareli Şube Müdürü Gülocak, “Türkiye’nin bütün dar gelirli ailelerine, kadınlar vasıtasıyla uygun finansal hizmetler sunarak ve onları kendi kendilerine gelir getirici bir faaliyet yapmalarına teşvik ederek, ekonomik ve sosyal durumlarını geliştirmelerini sağlamak ve finansal anlamda sürdürülebilir bir ortam kurmaktır.” sözlerini dile getirdi.
“Kadına destek,
Türkiye'ye destektir”
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Kırklareli İl Müdürü Kutsi Gülocak, çalışmalar hakkında bilgi verirken, “Ekonomiye Kadın Gücü projesi ile kadınlarımız daha çok üreterek ekonomiye katılacak, hayallerini büyütecek, ailelerine ve geleceğe yatırım yapacak, Türkiye kazanacak.” dedi.
“4 trilyon kredi
dağıtıldı”
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Kırklareli İl Müdürü Kutsi Gülocak, “2011'den beri faaliyet gösteriyoruz. Şu ana kadar aktif kredi kullanan 337 üye var. Toplam 427 üyemiz var ve bunların 337'si aktif. Geri kalan üyeler ise kredi bekleyen üyelerimiz. 2011'den itibaren 4 trilyon 22 bin kredi dağıtıldı. Kullanılan kredilerin geri dönüş oranı ise yüzde 100 oldu. Kadınlarımız aksama olmadan kredilerini ödüyorlar.” sözlerini dile getirdi.
“Fon yetersizliği var”
Kadınlar için büyük bir destek olduğunu dile getiren Kırklareli Şube Müdürü Gülocak, “2 yıldan bu yana İl Özel İdaresi'nden fon alamıyoruz.
Kadın girişimcilerimizin de sayısı arttığı için kredi yetiştirmekte zorlanıyoruz. Lülebuzgaz ve Pınarhisar'da da faaliyet gösteriyoruz. Ancak Lüleburgaz^'da fon yetersizliğinden dolayı dağıtım yapamıyoruz.” sözlerini dile getirdi.
“Nasıl mikrokredi
alınır”
Mikrokredinin nasıl alınacağını anlatan Kırklareli Şube Müdürü Gülocak, “Bir mikro işletme fikri oluşturulmalıdır. İlk çektiğiniz kredi en fazla 1.000 TL olabilir.
Mahallenizden iş fikri olan dört kadınla birlikte bir grup oluşturmanız gerekmektedir. Gruptaki kadınlar yakın akraba olamaz. Örneğin, anneler ve kızları, kardeşler, gelin-görümceler, hala-yeğenler, vb. aynı grupta olmaz.” sözlerini dile getirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol