Kırklarelili atıcılar başarıyı 12'den vuruyor

Gençlik Spor Bakanlığı bünyesinde gençlerin spor ile buluştuğu yaz kurslarında, Kırklareli'de atıcılar hedefi de başarıyı da tam 12'den vuruyor. Kapalı Spor Salonu altındaki atış poligonunda antrenmanlarına devam eden Atıcı Takımı, Türkiye genelindeki başarılarıyla parmak ısırtıyor.

Kırklareli Gençlik Spor Atıcılık Takımı, aldığı başarılar ile kupaları ve madalyaları tek tek arşivine diziyor. Sakarya'da 20 gün sonra düzenlenecek olan müsabakalara hazırlanan takımın antrenmanını izleyip, keskin gözlerin hedeflerini sorduk. Daha önce birçok başarının altına imzalarını atan takım ve Atıcılık Antrenörü Özgür Lüleciler, gençlerin atıcılığa ilgisinin çok olduğunu ifade etti.
100 müsabık sporcu var
Kırklareli'de en fazla sporcunun yer aldığı atıcılık yaz spor okulunda, müsabık sporcu sayısı da 100. Kırklareli için çok yüksek bir rakam olarak dikkatlerden kaçmayan müsabık sporcu sayısının yakalanmasında Atılıcılık Antrenörü Özgür Lüleciler'in de bu spora gönül vermesi en büyük etken.
En başarılı branş
Kırklareli'de gerçekleştirilen spor branşları arasında en büyük başarıların yakalandığı spor dalı olan atıcılıkta, 2017 yılı içerisinde ferdi 1.'lik, takım olarak Türkiye 1.'liği gibi bir çok kupa ve madalya yer alıyor. Ferdi Türkiye 2.'si olan Doğukan Oduncu, yakaladığı başlarıyla birlikte Milli Takım'a da puan olarak oldukça yaklaştı.
En eski poligon
Kırklareli Kapalı Spor Salonu'nda yer alan poligonun tarihi olarak da büyük değeri var. Türkiye'deki en eski poligonlardan birisi olan poligon başarılı sporcuları yetiştirmeye devam ediyor. Son dönemde yapılan yatırımlar ile 3 yüz bin TL'lik yatırım ile elektronik poligonalar sporcuların kullanımına sunuldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı'nın yapmış olduğu büyük atılım ile birlite Kırklareli'de de Atıcılık Takım, başarı çıtasın yükselti.
En kalabalık atıcılık kafilesi
Müsabakalara katılan takımlar arasında ortalama kafilede yer alan sporcu sayısı 5-7 arasında değişirken, Kırklareli Atıcılık Kafilesinde 15-20 sporcu yer alabilyor. Müsabık sporcu sayısının da fazla olması ilgi ve başarının birlikte arttığının canlı kanıtı olarak dikkatlerden kaçmıyor.
“Başlamak için en uygun yaş 10”
Atıcılık için en uygun başlama yaşının 10 yaş olduğunun ifade eden Lüleciler, “Atıcılık için başlamaya en uygun yaş 10 – 11 – 12 yaş grubudur. Çocuklarımız hem verimli zaman geçirir hem de ilgileneceği spora erken yaşta başlar.” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol