Kırklarelili arıcılara 91 ton besleme şekeri

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda dağıtılmak üzere Susurluk Şeker Fabrikası'ndan besleme şekeri tahsis edildi. İl merkezinde faaliyet gösteren arıcılara, Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından, ilçelerde ise Bal Üreticileri Birlikleri aracılığıyla dağıtım yapıldı. Kırklareli Merkez, Lüleburgaz, Vize, Pehlivanköy, Pınarhisar, Kofçaz, Demirköy ve Babaeski ilçelerindeki toplam 414 arı üreticisine 91 ton şeker dağıtımı yapılmış oldu. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, “İlimiz arıcılığının geliştirilmesi için devletimiz desteklerini gösteriyor. Tüm üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.

Kırklareli’nde Arıcılık Kayıt Sistemi'ne kayıtlı aktif arıcılık yapan üreticilere kovan besleme şekeri desteği sağlamak amacıyla Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda dağıtılmak üzere Susurluk Şeker Fabrikası'ndan 91 ton kristal besleme şekeri tahsis edildi.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy; "Arılarda ilkbahar ve sonbahar beslemesine katkı sağlamak amacıyla, Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı, aktif kolonisi olan arıcılara şeker dağıtımı İl Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde gerçekleştirdik. İlimiz arıcılığının geliştirilmesi için devletimiz desteklerini gösteriyor. Tüm üreticilerimize hayırlı olsun” dedi. 
İl merkezinde faaliyet gösteren arıcılara, Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından, ilçelerde ise Bal Üreticileri Birlikleri aracılığıyla dağıtımın gerçekleştirildiği belirten Aksoy, “Bu bağlamda Kırklareli Merkez, Lüleburgaz, Vize, Pehlivanköy, Pınarhisar, Kofçaz, Demirköy ve Babaeski ilçelerindeki toplam 414 arı üreticisine 91 ton şeker dağıtımı gerçekleştirildi.
Coğrafi işaret almış meşe balı üretiminde üreticilerimiz kaliteli ve daha fazla ürün elde etmek için yoğun çaba harcamaktadırlar. Besleme şekerinin bu dönemde verilmesinin nedeni; yiyecek sıkıntısı çeken kolonilere besin takviyesi yapmak, ana arının yumurtlamasını teşvik ederek kuluçka aktivitesini erkenden başlatmak ve hızlandırmaktır. Bunun içinde besleme şekerinin gereksinimi oldukça önemlidir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz devletimizin vermiş olduğu dönemsel destek ve projelerle arıcılığa önem vermeye devam etmektedir” diye konuştu. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol