Kırklarelili Taekwondo sporcularımızdan bir başarı daha; Gelgeç ve Sarı'dan birer madalya

Geçtiğimiz dönemlerde Avrupa ve Dünya Şampiyonlarının yer aldığı ve bireysel spor branşlarında en iyi derecelerin geldiği spor dalı olan Taekwondo'da Kırklareli Spor Taekwondo Kulübü çalışmalarına olanca hızıyla devam ediyor.
Bu kapsamda Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da düzenlenen, Bulgaristan Açık Taekwondo Turnuvası’nda mücadele ederek şampiyon olan Beren Ada Gelgeç ve yine turnuvada üçüncü olan Nisanur Sarı, ilimize madalya ile döndüler.
Kırklareli Spor Taekwondo Kulübü Antrenörü Ercan Bakır yaptığı açıklamada; "Bulgaristan Sofya’da yapılmakta olan Sofya Open Taekwondo turnuvasında ilk maçını tur atlayıp, ikinci ve çeyrek final maçında Fransız rakibinin sakatlanıp çekilmesinin ardından, yarı finalde Sırp rakibini raunt vermeden geçerek, finalde İngiliz rakibini yine raunt vermeden mağlup eden ve şampiyon olan Beren Ada Gelgeç'i kutluyorum" dedi. Bakır şöyle devam etti; "Yine Gençler kategorisinde tatamiye çıkan sporcumuz Nisanur Sarı da; ilk turda Bulgar rakibini büyük bir sayı farkıyla yenip, ikinci turda Yunan rakibini raunt vermeden geçip, üçüncü ve çeyrek final maçında İngiliz rakibine iki raundu verip ama ikinci ve üçüncü rauntları üst üste alıp bizi gururlandırdı. Sarı, yarı finalde geçirdiği sakatlık dolayısıyla turnuvaya üçüncü olarak veda etti. Bu çerçevede yıldızlarda bir bayan ve bir erkek sporcuyla, gençlerde bir bayan sporcu olarak toplamda üç sporcuyla katıldığımız şampiyonadan iki madalyayla dönmek bizleri çok mutlu etti. Ülkemize, Kırklarelimize ve kulübümüze hayırlı olsun."
Sporcu eğitimine küçük yaşlarda başlamanın son derece önemli olduğunu belirten Kırklareli Spor Taekwondo Kulübü Antrenörü Ercan Bakır; "Temelden bu işe başlamak son derece önemli" dedi.
Tüm iş kollarında olduğu gibi işini severek yapmanın önemli olduğunu söylerken Bakır şunları kaydetti: “Taekwondo bir gönül sporu. Bizler de kendimizi bu spor dalına adadık. Özellikle küçük yaşlardan itibaren sporcuyu alıp yetiştirmek son derece önemli. Bu işi bir bina yapımı gibi düşünmek gerekiyor. Temelini ne kadar sağlam atarsan başarılı olma olasılığı bir o kadar fazla oluyor. Bildiğiniz üzere geçmiş dönemlerde Taekwondo'da başarılı sporcularımız tatemilerde boy göstermişti. İnşallah en kısa sürede bizler de bu başarıyı yakalamak için çalışıyoruz. Sporcu olmak sorumluluk istiyor. Bu doğrultuda bir planlama hazırlayıp çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
Kırklareli Spor Taekwondo Kulübü Antrenörü Ercan Bakır “İşimizi severek ve kalben yapmaya devam ediyoruz. Tek bir isteğimiz var o da herkesin verilen emeğe saygı duyması. Hem sporcularımız hem de bizler çok fazla özveride bulunuyoruz. Bunun karşılığı ise sadece sporcularımızın başarılı olmalarını sağlamak. Devletimiz bu konuda çok büyük imkanlar sağlıyor. Bu doğrultuda bizlere ve sporcularımıza başarılı olmak için sadece ve sadece çalışmak kalıyor” dedi. (Ferdi Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol