Kırklarelili STK’lardan Erbaş’a destek mesajı

Cuma hutbesinde eşcinsellere yönelik açıklamasının ardından bazı kesimlerce eleştiri oklarının hedefi olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a Kırklareli Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’ndan destek geldi. Destek mesajında “Prof. Dr. Ali Erbaş'a yapılan karalamaları ve onun şahsı üzerinden yüce dinimize yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz” denildi. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara Hacı Bayram Camii'nde, temsili Cuma namazını kıldırdı. Prof. Dr. Erbaş, Cuma hutbesinde, "Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lütiliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HİV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim” ifadelerini kullandı. Bu ifadelerin ardından bazı barolar ve sivil toplum örgütlerinden Erbaş’a tepki geldi. Bunun üzerine Kırklareli Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’da bir açıklama yaparak Erbaş’a destek mesajı yayımladılar. Ensar Vakfı Kırklareli Şubesi, Ensar Vakfı Yurtları, Cihannüma, İlim Yayma Cemiyeti, İHH, ÖNDER, Türkiye Gençlik Vakfı, Memur Sen, Eğitim Bir Sen, Diyanet Sen, Sağlık Sen ve Beşir Derneği imzalı açıklamada şu ifadeler yer aldı;
“Yüce dinimiz İslam'ın ilahi kanunlarını, insan fıtratını, aile hayatını ve evrensel ahlak ilkelerini esas alan yasaklarını anlatmak, toplumu bu konuda bilgilendirmek Diyanet İşleri Başkanlığının asli görevlerindendir.
Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanımız Sn. Prof. Dr. Ali ERBAŞ'ın Cuma Hutbesinde Kur'an ve Hadisler ışığında söylediği "İslamın zinayı ve bütün cinsel sapkınlıkları haram kıldığını ve lanetlediğini açıklaması" hakikati üzerinden Sn. Prof. Dr. Ali ERBAŞ'a yapılan karalamaları ve onun şahsı üzerinden yüce dinimize yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz.
Bütün İlahi dinlerin lanetlediği bir durumu, Diyanet İşleri Başkanımız Sn. Prof. Dr. Ali ERBAŞ'ın Cuma günü Cuma Hutbesinden dile getirmesini nefret söylemi olarak dillendirmek, asla kabul edilemeyecek bir bühtan, bu milletin inancı ve örfü ile dalga geçmek hafife almaktır.
Kırklareli Sivil Toplum Kuruluştan Platformu olarak Allah'ın Kitabını referans olarak kabul eden ve bunu anlatan Diyanet İşleri Başkanımız Sn. Prof. Dr. Ali ERBAŞ hocamıza tam destek veriyoruz. Sn. Prof. Dr. Ali ERBAŞ Hocamız Yalnız Değildir.” 

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Acaba zina ve escinselligin yanında çocuk tacizi tecavuzude deseydi sayın Ali bey ensar vakfı destek bildirisinde bulunurmuydu

  2. Mustafa bey birini birine tercih mi ederdiniz. İkisi de iğrenç.