Kırklareli’den bir Vali geçti

Kırklareli’ne yaklaşık 3 yıl boyunca başarı ile hizmet eden
Vali Esengül Civelek, 29 Haziran 2017 Perşembe günü saat 13.30’da düzenlenen törenle ilimize veda etti.

Kırklareli’ne 15.09.2014 tarih ve 2014/6780 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla atanan Vali Esengül Civelek, Haziran ayında Resmi Gazete’de yayınlanan Valiler Kararnamesi ile birlikte Muğla Valiliği görevine atandı. Vali Esengül Civelek, 29 Haziran 2017 Perşembe günü (dün) düzenlenen törenle Kırklareli’den ayrılarak yeni görev yeri olan Muğla’ya doğru yola çıktı. Kırklareli Valiliği önünde saat 13.30’da düzenlenen törene katılım yoğun oldu. Valilik önünde toplananlarla tek tek tokalaşan Vali Esengül Civelek, zaman zaman kendisini uğurlamaya gelenler gibi göz yaşlarına hakim olamadı.
Kendisini uğurlamaya gelen başta 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa Barut, Belediye Başkanı, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Jandarma Komutanı Albay Selahattin Acara, İl Emniyet Müdür Vekili Engin Duraker, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla tokalaştıktan sonra kendisini görüntüleyen basın mensuplarına döndü.
Vali Civelek, “Kırklareli'de görev yaptığım sürece bana çok güzel 3 yıl yaşattınız. Sizleri asla unutamam. Sizlerde güzel bir yerimin olduğunu bilerek ayrılıyorum. Ama sizlere de gönlümde ben de o kadar büyük bir yer açtım ki son nefesime kadar bu yeri özenle koruyacağım” dedi.
Basın mensupları ile de tokalaşan Vali Esengül Civelek, polis merasim mangasını selamladıktan sonra makam aracına binerek Kırklareli’den ayrıldı. Aracına bindiği sırada vatandaşlar tarafından alkışlanan Vali Civelek, vatandaşlardan da “Bırakma bizi Vali Hanım” sesleri eşliğinde helallik istedi.
Vali Esengül Civelek
hakkında...
1958'de Aydın Nazilli'de doğdu. 1979 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1980 yılında Maliye Bakanlığı, Hazine Genel Müdürlüğü ve Milletlerarası İşbirliği Teşkilatı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Dairesi Meslek Memurluğunda göreve başladı.
Daha sonra sırasıyla;
- Mali İşler Uzmanı,
Mali İşler ve Personel Grup Başkan Yardımcısı,
Mali İşler ve Personel Grup Başkan Vekili olarak Türkiye Elektronik Sanayi ve Ticaret a.Ş.'de
- Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür olarak Uluslararası Haber Ajansı A.Ş.'de
- Eğitim Müdür Yardımcısı,
Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri,
Genel Müdürlük Müşaviri,
Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili olarak Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş.'de
- 15.08.2005 - 24.05.2010 tarihleri arasında Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nde Genel Müdür olarak görev yaptı.
- 24.05.2010 – 22.07.2011 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden sonra, 11.08.2011 tarihli kararname ile Yalova Valiliğine atandı. 29.08.2011 tarihinde Yalova Valiliği görevine başlayan Vali Civelek, 15.09.2014 tarih ve 2014/6780 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla da Kırklareli Valisi olarak atandı. Vali Civelek, 29.09.2014 tarihinde Kırklareli Valiliği görevine başladı.
Yöneticilik vasıflarının yanı sıra 1983 yılından günümüze kadar sosyal hizmetlerin tüm alanlarında onursal üye sıfatıyla başarılı çalışmalarda bulunan, bu çalışmalar esnasında 1997 yılında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunun bağlı olduğu Devlet Bakanlığı'ndan altın madalya, Yardım Severler Derneği Genel Başkanlığından altın beraat ile ödüllendirilen Esengül Civelek, Türkiye'yi pek çok uluslararası alanda da başarıyla temsil etti.
2 çocuk annesi olan Esengül Civelek, iyi derecede İngilizce biliyor. 3 yıl boyunca Kırklareli Valiliği görevini sürdüren Vali Civelek, İçişleri Bakanlığı’nın Haziran ayında yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Muğla’ya atandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol