Kırklareli’den 6 lise Bostancı Gösteri Merkezi’nde sahneye çıktı

“fizy 21. Liseler Arası Müzik Yarışması” toplam 195 okuldan 1095 öğrencinin sahne aldığı İstanbul elemeleriyle başladı. 23 -24 Mart tarihlerinde Bostancı Gösteri Merkezi’nde sahne alan Kırklareli’nden 6 lise kentimizi temsil etmek için kıyasıya yarıştı.

Kırklareli’ni; Model’den Yalnızlık Senfonisi şarkısıyla Kepirtepe Anadolu Lisesi & Lüleburgaz Atatürk Anadolu Lisesi, İskender Doğan’dan Kan ve Gül şarkısıyla Kırklareli Fen Lisesi, Ajda Pekkan’dan Düşünme Hiç şarkısıyla Kırklareli Lüleburgaz TEK Güzel Sanatlar Lisesi, Pentagram’dan Geçmişin Yükü şarkısıyla Özel Lüleburgaz Akım Anadolu Lisesi ve Athena’dan Serseri Mayın şarkısıyla Özel Lüleburgaz Doğa Anadolu Lisesi temsil etti.
Serhat Hacıpaşalıoğlu önderliğinde, End Productions tarafından organize edilen ve her sene olduğu gibi bu sene de büyük ilgi görerek başvuru rekoru kıran “fizy 21. Liseler Arası Müzik Yarışması’’na, Kırklarelili liseliler damga vururken; yarışmanın kurucusu ve yapımcısı Serhat Hacıpaşalıoğlu, öğrencileri kuliste ziyaret ederek sahne öncesinde heyecanlarına ortak oldu.
21 senedir Ataman Erkul’un sunumuyla gerçekleşen yarışmada öğrenciler profesyonel olarak hazırlanan sahnede hayallerini gerçekleştirdi.
11 ilden 195 okulun finale kalmak için bütün hünerlerini sergilediği İstanbul elemelerinden sonraki duraklar; 30 -31 Mart tarihlerinde Ankara ve 6-7 Nisan tarihlerindeki İzmir elemeleri olacak. Eleme sonrası ön jürinin performans değerlendirmesinden sonra finale kalan okullar belli olacak.
İstanbul Elemelerinin
Performansları fizy’de!
fizy 21. Liseler Arası Müzik Yarışması'nda bu yıl jürinin seçtiği finalistlere ek olarak,6 finalist daha eklenecek. İstanbul elemelerinde yer alan 195 performansın videosu, fizy uygulaması üzerinden izleyicilerin beğenisine sunulacak, videolara eklenen "beğen" özelliğiyle de internet oylaması yapılacak. Ayrıca, aday grupların destekçileri, sevdikleri performansları fizy üzerinden paylaşarak milyonlara ulaştırma fırsatı da yakalayacak.
Hayalleri süsleyen ödüller
‘’fizy 21. Liseler Arası Müzik Yarışması" için 81 ildeki 8.000 liseli yarışmacıyı, birbirinden değerli ödüller bekliyor. Serhat Hacıpaşalıoğlu önderliğindeki End Productions tarafından, 21 yıldır başarı ile organize edilen yarışmanın ödülleri arasında; fizy’den cazip para ödülleri, eğitim sponsoru Okan Üniversitesi tarafından, 3 öğrenciye karşılıksız olarak verilecek eğitim bursu da yer alıyor. Yarışmadaki kategoriler ve ödüller şöyle;
Yarışmanın “İcra” dalında ilk
üçe giren gruplar için:
1.lik ödülü: 10.000 TL
2.lik ödülü: 7.500 TL
3.lük ödülü: 5.000 TL
Orkestra / Sahne Performansı dallarında ilk üçe giren gruplar için:
1.lik ödülü: 6.000 TL
2.lik ödülü: 4.000 TL
3.lük ödülü: 2.000 TL
Kız Solist / Erkek Solist / Enstrüman dallarında ilk üçe giren yarışmacılar için:
1.lik ödülü: 3.000 TL
2.lik ödülü: 2.000 TL
3.lük ödülü: 1.000 TL
Okan Üniversitesi’nin eğitim bursları:
%100 Okan Üniversitesi Konservatuvarı Eğitim Bursu
%50 Okan Üniversitesi Konservatuvarı Eğitim Bursu
%30 Okan Üniversitesi Konservatuvarı Eğitim Bursu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol