Kırklareli'deki FETÖ/PDY'nin "emniyet yapılanması" davası devam ediyor

Kırklareli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) ''emniyet yapılanması'' kapsamında şube müdürü, komiser, komiser yardımcısı ve polis memurlarının da aralarında bulunduğu 33'ü tutuklu 2'si firari 46 eski emniyet personelinin yargılanmasına devam edildi.
Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitimi Merkezi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, 30 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Bazı sanıkların Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandığı duruşma, tanıkların dinlenilmesiyle başladı.
Duruşma, gelen belgeler ve mütalaaya karşı sanık savunmalarıyla devam etti.
Tutuklu sanık eski Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü M.A.A, hiçbir terör örgütüne üye olmadığını, örgütün gizli haberleşme programlarını kullanmadığını iddia etti.
Eski Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü A.B da 22 aydır "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasından tutuklu bulunduğunu belirtti. Hakkında hazırlanan raporların her birinin istihbari nitelikli raporlar olduğunu savunan Başar, bu bilgilerin hiçbirinin hüküm verilmesi için kullanılamayacağını öne sürdü.
Sosyal medya hesabı Twitter'dan bazı gazetecileri de takip etmesinin suç unsuru olarak kullanıldığını iddia eden A.B, ''Gazetecileri takip etmek suç mudur? Bunları takip etmemden dolayı, nasıl düzenlendiği bilinmeyen raporlardan, nasıl ve ne şartlarda elde edildiği bilinmeyen dijital verilerden dolayı suç örgütüne mensup biriymişim gibi gösteriliyor. Ayrıca örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle irtibatlı olduğum belirtilen telefon numaralarından oluşan bir tablo hazırlanmış. Bunların arasında pizzacı vardır. Sabit bir numaradır ve sipariş verilmek için aranmıştır. Bunun bir suç delili yoktur.'' diye savunma yaptı.
Sanıklardan 23'ünün savunmasının tamamlandığı duruşmaya, yarın devam edilecek. (AA)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol