Kırklareli'deki FETÖ/PDY davası

Cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç'in de arasında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenilmesi davasından dosyası tefrik edilen eski komiser yardımcısı N.Y'in "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla yargılanmasına devam edildi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında eski Kırklareli Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi komiser yardımcısı N.Y'in yargılanmasına devam edildi. Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, FETÖ/PDY'nin "usulsüz dinleme" davasından dosyası ayrılan, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan tutuklu bulunan sanık N.Y, İzmir Ödemiş Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Öztürk tarafından hazırlanan 25 sayfadan oluşan iddianame, Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, sanık savunması ve tanık ifadeleri, HTS kayıtları, kolluk fezlekesi ile kurum ve kuruluşlara yazılan müzekkere cevapları yer aldı. İddianamede, FETÖ/PDY'nin mahrem asker yapılanması içerisinde yer aldığı aktarılan İ.T'nin yapı içinde "asker abisi öğretmen" olarak görev yapan "Fatih" kod isimli S.G'ye bağlı asker öğrencisi olduğu belirtildi.
İddianamede, bağlı olduğu öğretmenlerin tertiplediği örgüt toplantılarına katıldığı, örgütün benimsediği tedbir ve gizliliğe uyduğu belirtilen İ.T'nin HTS kayıtları incelemesinde büfe, pastahane ve tekel bayi gibi ankesörlü telefonlardan 79 ardışık aramalarının tespit edildiği kaydedilerek, sanığın savunmasına da yer verildi. Buna göre, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen İ.T. Ankara Jandarma Okullar Komutanlığı Beytepe Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gördüğü dönemde FETÖ'ye ait dershanelere ve örgüt evlerindeki sohbetlere katıldığını, örgüt evlerinde örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitaplarının okutulduğunu, vaaz videolarının izletildiğini söyledi. Sanık, Lüleburgaz ve Babaeski Jandarma Komutanlığı'na atandığı dönemlerde de örgüt sohbet ve toplantılarına katılmaya devam ettiğini anlattı. İddianamenin sonuç bölümünde tanık ifadeleri yer aldı. Tanıklar, istisnasız olarak mahrem asker yapılanması olarak adlandırılan yapı içerisinde bulanan abi ve imamların mahiyetindeki örgüt üyesi askeri personeli ankesörlü hatlardan peş peşe aradıklarını beyan ettikleri, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görevli bulunan asker kişilerin, ardış ık olarak aynı sabit hattan aranmaları bahse konu aramaları yapan kişinin kimliği hakkında herhangi bir bilgi vermese de aramaları yapan kişinin aynı kişi olduğu ve FETÖ/PDY içerisinde subay ve astsubay olarak faaliyet yürüten örgüt üyelerinden sorumlu olan kişi tarafından yapıldığı sonucuna ulaşıldığı kaydedildi.
İddianamede, sanık İ.T'nin ''silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. (AA)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol