Kırklareli’de okuma-yazma bilmeyen kalmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın Türkiye genelinde başlattığı okuma yazma seferberliği için Kırklareli harekete geçti bile. Düzenlenen toplantıda alınan kararla ilk olarak okuma yazma bilmeyenler tespit edilecek. Bu kişiler için 1 kişi dahi olsa kurs açılacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yurt genelinde başlatmış olduğu “okuma-yazma” seferberliği kapsamında önceki gün Kırklareli Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı başkanlığında Kırklareli Valiliği Atatürk Toplantı Salonu’nda bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kapıcı, İŞKUR Müdürü Hasan Aksoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Bilal Kuşoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Funda Eylem Özel, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Yardımcısı Kenan Mete, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker ile okul müdürleri katılım gösterdi. Bilgilendirme toplantısında Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Bekar çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bekar, “Kırklareli’nde okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tek hedefimiz Kırklareli’nde okuma yazma bilmeyen kalmayacak” dedi.
“Evlere kadar hizmet verilecek”
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Bekar, okuma yazma seferberliği kapsamında evlere kadar hizmet sağlanacağını belirterek, “Kırklareli Halk Eğitim Merkezi olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Emine Erdoğan’ın başlatmış olduğu “okuma-yazma” seferberliği çerçevesinde evlere kadar hizmet sunulacak” diye konuştu.
“9 yılda okuma ve yazma
oranları arttı”
2008 yılında 13 bin olan okuma yazma bilmeyen oranının önemli oranda düştüğünü ifade eden Bekar, “Çalışmalarımız devam ederken bizler titizlikle kontrollerimizi yapıyoruz. Şuanda 2008 yılında yaklaşık 13 bin kişi okuma yazma bilmiyordu. Kırklareli Halk Eğitim Merkezi olarak açtığımız kurslar ile günümüzde şuan yaklaşık bin civarına düştü. Çalışmalarımıza devam edip Kırklareli’nde okuma yazma bilmeyen kalmayacak” şeklinde konuştu.
“Okuma-yazma kursları 1 kişi dahi olsa açılacak”
Okuma-yazama seferberliği kapsamında açılacak olan kurslara talebin 1 kişi olsa bile açılacağını söyleyen Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Bekar, “Okuma yazma bilmeyen kimse kalmayacak. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı, en hızlı bir şekilde tespit ederek kurslar açacağız. Vatandaşlarımızın da bu konuda bize yardım etmelerini istiyoruz” dedi.
Kocakundakçı; “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”
Gerçekleşen bilgilendirme toplantısında Kırklareli Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı da başlatılan “okuma-yazma” seferberliğini önemsediklerini belirterek emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol