Kırklareli’de kamu binalarına “HES” kodu ile girilebilecek

Kırklareli’de Hayat Eve Sığar (HES) kodu kullanımı Valilik, Kaymakamlıklar, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro II. Bölge Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlükleri ve İlçe Tapu Müdürlükleri'nde zorunlu hale getirildi. Karara uymayanlara ise idari ve adli işlemlerin başlatılacağı belirtildi.

Hayat Eve Sığar (HES) kodu kullanımı; Valilik, Kaymakamlıklar, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro II. Bölge Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlükleri ve İlçe Tapu Müdürlükleri’ne randevu talepleri öncesi ve bu kurumlara girişlerde zorunlu hale getirildi.
“KARARA UYMAYANLARA İDARİ VE ADLİ İŞLEM UYGULANACAK”
Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulamasının Valilik, Kaymakamlıklar, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro II. Bölge Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlükleri ve İlçe Tapu Müdürlüklerine randevu talepleri öncesi, ve bu kurumlara girişlerde zorunlu olarak kullanılması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması kararları alınmıştır” denildi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol