Kırklareli’de Ulu Camii Dualarla Açıldı

Kırklareli Ulu Camii 27 Nisan 2022 Çarşamba günü saat 15.00’da düzenlenen törenle açıldı. Tapulu alan 1379 metrekare, Belediye tarafından yeşil alan olarak kullanılmak üzere tahsis edilen bitiş arsa ile toplam arsa büyüklüğü 3000 metrekare olan camii alanı İstasyon Cami ve Müştemilatı Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Kurucusu İş İnsanı Sefer Toklucu’nun çabaları ile hayata geçti.
Camiinin açılış konuşmaları öncesi Müftülük Din Görevlisi Enes Karaçi Kuran-Kerim okudu. Konuşmaların ilkini İl Müftüsü Aydın Yığman yaptı. Müftü Yığman, “Camilerimiz ülkemizin tapusu ve aidiyet sembolüdür. Bu topraklarda Müslümanlık tapusuna bir imza daha atmış bulunuyoruz elhamdülillah” diyerek İslam alemi için camii yapımının önemini vurguladı. Hz. Muhammedin, “Kim Allah’ın rızasını dileyerek bir mescit inşa ederse Allah’ta onun için cennetten bir saray hazırlar” buyurduğunu belirten Yığman, “Çalışanın patronla, yönetenin yönetilen ile bütünleştiği, kimsenin kimseden üstün olmadığı camiiler her Müslümanın musalla taşında son görevinin yapılmış olduğu kutsal bir mekandır” dedi.
Ardından kürsüye Hayırsever Sefer Toklucu davet edildi. Kürsüde heyecanlanınca Sefer Toklucu’nun yanına oğulları Murat Toklucu ve Mehmet Toklucu geldi. Heyecanı artan Sefer Toklucu’nun yerine oğlu Murat Toklucu söz aldı. Murat Toklucu, “2019 yılında başladığımız Ulu Camiimiz için başından beri desteğini her zaman hissettiğimiz Sayın Valim ve Belediye Başkanım olmak üzere maddi ve manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen tüm yardımseverlerin destekleri ile camimizi bu kayırıl Kadir Gecesine yetiştirdik. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.
Açılış öncesi son olarak Kırklareli Valisi Osman Bilgin konuştu. Bilgin, “İyi ki varsın Sefer amca. Ben Sefer Amcamızın 4 yıldır verdiği mücadeleyi biliyorum. Bu güzel günde Kadir Gecesinin olduğu bugünde bu güzel caminin açılışını gerçekleştiriyoruz. Sefer amca içimizde hepimizin unvanlarından daha büyük bir unvana sahip. Amel defteri kapanmayan Allah’ın şanslı kullarından birisi. Zengin olabilirsiniz, makamınız olabilir ancak sahip olduğunuz imkanları paylaşmak herkese nasip olmuyor. Tüm vatandaşlarımıza özellikle Sefer amcamızı örnek almalarını Yüce Allahtan niyaz ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Vali Bilgin ve beraberindekiler camiinin içini gezerek bilgi aldı. Toplamda 900 metrekare kapalı alana sahip camii Mimar Ömer Faruk Akkol tarafından tasarlandı. Geleneksel ve modern mimarinin sentezlenmesi ile oluşturulan camide geleneksel sistemde kubbe yarım kubbeler ile desteklenirken modern sisteme uygun olarak kabuk sistemi ile desteklendi.
1500 kişi kapasiteli camiinin temeli 20 Temmuz 2018 tarihinde atıldı. Caminin süslemelerini Nakkaş Ahmet Güneri yaptı. Hattat Hasan Çelebi’nin hat işlemeleri kullanıldı. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol