Kırklareli’de Sağlık Reformu

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi Bünyesinde Kanser hastalarının tedavisi için kurulan Kemoterapi ünitesi açıldı.

Kırklareli Merkez Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık alanında önemli bir adım daha atılmasını sağladı.
Kanser hastalığının yoğun olarak yaşandığı bölgelerin başında olan Kırklareli’de gerçekleştirilen bu önemli adımın ne derce de önemli olduğuna dair açıklamalar yapıldı.
Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ Kanser, içinde bulunduğumuz 21. yüzyılda halk sağlığı sorunu olmaya devam etmektedir. Kanser tanısı hasta, hasta yakınları ve toplum için ciddi psiko-sosyal sorunları ve işgücü kayıplarını beraberinde getirmektedir. 2020 yılı itibariyle ilimizde erkeklerde deri, akciğer ve prostat kanseri ilk sıralarda görülür iken, kadınlarda meme, deri ve rahim kanserleri ilk sıralarda yer almaktadır. Sağlık Bakanlığımızca Kırklareli EAH bünyesinde “Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi” nin yapılandırılması 30.09.2019 tarihinde uygun görülmüştür. Bu merkez tam kapasite olarak aktive edildiğinde Medikal Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi, Jinekolojik Onkoloji, Hematolojik Onkoloji, Onkolojik Görüntüleme ve Cerrahi Onkoloji gibi alt branşlarımızla hastalarımızın ihtiyaçları karşılanmış olacaktır. Kemoterapi ünitemizin açılışı ile Medikal Onkoloğumuz Ali GÖKER’in ve ekibinin önderliğinde Kemoterapi, İmmunoterapi, Semptomatik tedavi, Ağrı tedavisi, Psikolojik tedavi ve destek, Beslenme ve diyet hizmetleri bir bütün olarak hastalarımıza verilmiş olacaktır.
Bu hizmetlerin oluşabilmesi için devletimizin gerek ekipman, gerekse insan gücü imkânlarını bizlere güvenerek ilimize gönderen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin KOCA’ya ve her daim yanımızda olan Sayın Valimiz Osman BİLGİN ve Vekilimiz Selahattin MİNSOLMAZ ‘a teşekkür ediyoruz. Kemoterapi Ünitemizin İlimize hayırlı olmasını temenni eder, bu vesile ile hastalarımıza acil şifalar dileriz” denildi.
Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit ise kendi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunarak duygularını şu şekilde ifade etti: “Bugün karışık duygular yaşadık. Kırklareli Eğitim Araştırma Hastanesi Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi bünyesinde “Kemoterapi Ünitesini” törenle hizmete aldık. Bu ünitenin açılmasında emeği geçen mesai arkadaşlarıma, Onkoloğumuz Ali Göker beye, onkoloji hemşirelerine ve emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Tüm kanser türlerinin (hematolojik kanserler hariç) tedavisini akıllı ilaç tedavisi dahil olmak üzere ünitemizde yapabiliyoruz. Elimizde ilaç eksiğimiz yok. Ekibimiz sağlam. Kanserde erken teşhisin yanısıra tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri de önemli. Rabbim kimseyi muhtaç etmesin, eksikliğini de göstermesin. Maneviyatı yüksek bir hizmete hep beraber imza attık. Bugün kemoterapi alan hastalarımızın ve yakınlarının memnuniyeti bizlere gerçekten duygusal anlar yaşattı. Her daim desteklerini esirgemeyen Sağlık Bakanımız, Sayın Valimiz, Sayın Vekilimiz ve değerli Başkanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. İlimize hayırlı olsun. Hastalarımıza acil şifalar diliyorum.” Dedi. (G.Ayyıldız)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol