Kırklareli’de EMİTT Fuarı’ndaydı

Ocak ayında gerçekleştirilen EMİTT - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılan Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Fuar’ın oldukça başarılı geçtiğini bildirdi.

Açılış konuşmasını Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un yaptığı dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan EMİTT - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 25 - 28 Ocak 2018 tarihlerinde 22. kez kapılarını açtı.
Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Fuarın oldukça verimli geçtiğini belirten bir açıklama yaptı. Açıklamada; “Fuarın özelliği nedeniyle bölgemizin bir turistik destinasyon olmasını sağlamak amacıyla; bölgemizin profesyonel nitelikte hazırlanmış bir şekilde turistik değerlerini, konaklama, eğlence, kültürel varlıklarının tüketiciye doğrudan profesyonel ve bilgili uzmanlar aracılığıyla anlatma ve gösterme fırsatı sağlanmıştır. İlimizin tanıtımı ile birlikte turistik potansiyelimizi ön plana çıkararak turizmimizi çeşitlendirme, pazarımızı genişletme ve kalkınmaya yarar sağlayacağı düşünülmektedir.
Kırklareli turizminin geliştirilmesine yönelik İlimizde turizm sektöründe faaliyet gösteren te-sislerimizi/firmalarımızı anılan bu fuarda tanıtılabilmeleri amacıyla Valiliğimiz, Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteği ile Kültür ve Turizm Müdürlükleri olarak yer aldığımız fuarda, İlimizdeki otel ve seyahat acente yetkilileri de katılarak tanıtımlarını yaptı, seyahat ve konaklama bağlantılarını sağladı.
Yöremizin lezzetli peynirini, hardaliyesini, tatlısını, bal ve bozasını fuar standımıza gelenlere ikram ettik, İlimizin tanıtımına yönelik broşürlerimizi ve yöresel turistik ürünlerimizle İlimizi en iyi şekilde tanıtmaya çalıştık” dendi. (Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. sedat karacaduralıoğlu 03 Şubat 2018 Cumartesi 15:27:11

    Çanakkale emitt fuarına belediye başkanıvekiller oda başkanları turizm müdürlerifolklor ekibi ve büyük tanıtım için kalabalık grup halinde katıldı troya yılı nedeniyle reklam ve tanıtıma büyük önem verdi Kırklareli cılız kaldı zira önem vermiyor

  2. sedat beyin dediği gibi kırklareli ortak stantta tekirdağla katıldı tanıtıma. ama edirne biz ayrı gözükmez istiyoruz diyerek kendi farkını koydu. kırklareli malesef çok cılız silik sanki rumeli tv.de programa katılıyormuş gibi sadece folklorik öğelerle zayıf bir tanıtım yaptı. bir daha tüm kırklareliyi temsil eden bir tanıtım olsun. sadece demirköy ve vizeliler temsil ediyor kırklareliyi. diğerleri nerede ?