Kırklareli %66.74’lük oranla 5. sırada yer aldı

İlimizde ve ülkemizde aşılama çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da aşılama oranı en yüksek 10 ili kamuoyuyla paylaştı. İlimiz Kırklareli %66.74’lük oranla 5. sırada yer aldı. Komşumuz Edirne ise %68.86 ile ilk sırada bulunurken sıralama, “Edirne, Amasya, Eskişehir, Çanakkale, Kırklareli, Balıkesir, Muğla, Burdur, Bilecik, Sinop “ şeklinde oluştu. Hastalıkları kontrol altına alabilmenin en etkili
yolunun aşı olduğunu duyuran Bakan Koca, “Aşı sırası gelip, en az 1 doz aşı yaptıranların oranı yükseliyor. Salgın hastalıkları kontrol altına alabilmenin en etkili yolu dün olduğu gibi bugün de aşıdır. Sağlığınız için siz de kolları sıvayın.” ifadelerine yer verdi.

Kırklareli %66.74’lük oranla aşılama oranı en yüksek 5. il oldu. Komşumuz Edirne %68.86 ile ilk sırada yer alırken. “Amasya, Eskişehir, Çanakkale, Kırklareli, Balıkesir, Muğla, Burdur, Bilecik ve Sinop” Edirne’yi izledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamasında, “Aşı sırası gelip, en az 1 doz aşı yaptıranların oranı yükseliyor. Salgın hastalıkları kontrol altına alabilmenin en etkili yolu dün olduğu gibi bugün de aşıdır. Sağlığınız için siz de kolları sıvayın.” ifadelerini kullandı.
Bununla birlikte ilimizde dün itibarıyla 194.347 kişiye 1. doz aşı uygulanırken, 98,615 kişiye ise 2. doz aşı yapıldı. Kırklareli’nde toplamda 292.962 aşı uygulaması gerçekleştirildi. (S.Ünver)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol