Kırklareli yine Kılıçdaroğlu’nu ağırlayamadı

Kırklareli Belediyesi’nin 12 projesinin temel atma ve açılış töreni Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Daha önceden geleceği duyurulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırklareli’nde gerçekleşen açılış ve temel atma törenine yoğun ülke gündemi nedeniyle katılamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun barkovizyon aracılığı ile katıldığı programa; CHP Genel Başkan Yardımcıları; Seyit Torun, Faik Öztrak ve Haluk Koç katıldı.

Açılış törenine ayrıca; CHP Kırklareli Milletvekilleri Türabi Kayan ve Vecdi Gündoğdu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, MYK üyesi Hamiyet Gülaçar, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Av. Emrah Arslan, İl ve İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, partililer, belediye personeli, vatandaşlar katıldılar.
3 Mart Cumartesi günü Kırklareli Kapalı Spor Salonunda; Atatürk Evi, Kapalı Pazar Yeri, Otogar, Katlı Kapalı Otopark, Zübeyde Hanım Kadın Spor Merkezi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Ali Rıza Efendi Kültür Evi, Çöpten Elektrik Üretim Tesisi, Kırklareli Kadın Emeği Destekleme ve Dayanışma Merkezi, Şehit Göktan Özüpek Parkı, Waldorf Botanik Bahçe, Su Arıtma Tesisi olmak üzere 12 tesisin açılış ve temel atma törenleri gerçekleştirildi. Açılış töreninde İstiklal Marşı ve Saygı Duruşundan sonra Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği mesaj barkovizyondan gösterildi. Kırklareli Belediye Başkanı’nın yaptığı açılış konuşmasından sonra Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Faik Öztrak ve Haluk Koç Kırklarelililere seslendi. Kürsüye son olarak İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık’ın konuşmasından sonra yeni partililere rozetleri takıldı. Rozet takım töreninden sonra protokolün butona hep beraber basmasıyla açılış ve temel atma işlemleri gerçekleşti.
Kılıçdaroğlu’nun
Kırklareli’ne gelişi 3.kez ertelendi
Kırklareli’ne ziyaretini erteleyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun salona barkovizyon aracılığı ile seslendiği konuşmasında; ‘’Ülkemizin yaşadığı olağanüstü koşullar nedeniyle Kırklareli’ne yapacağım ziyareti 3 kez ertelemek zorunda kaldım. Umarım Kakava Şenliklerinde hep birlikte olacağız. Kırklareli Belediye’miz son derece başarılı bir belediye. İki temel özelliği var. Bir, hiçbir ayrım yapmadan tüm Kırklareli halkına hizmet sunmuş olması, iki yaptığı her harcamanın hesabını Kırklareli halkına vermiş olması. Bu nedenle Kırklareli Belediye’mizi yürekten kutluyorum. Yaptığı ve yapacağı yatırımlar için de kendilerine başarılar diliyorum.
Otogarın adı; Atatürk Otogarı
Belediye’miz yeni bir otogar yapıyor. Yaptığı otogar ay yıldız şeklinde. Adının Atatürk otogarı olarak koyuyorum. Bütün Kırklarelili kardeşlerime hayırlı uğurlu olsun. Geldiğimde yine belediye başkanımızın yaptığı Atatürk Evini de ziyaret edeceğiz. Kırklareli halkıyla da kucaklaşacağız’’ şeklinde konuştu.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu
ilk fırsatta gelecek
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun; ‘’Sayın Genel Başkanımız da bu açılışta olacaklardı. Ama katılamadılar. Ben Sayın Genel Başkanımızın sizlere sevgilerini saygılarını iletiyorum. Kendileri söz verdiler ilk fırsatta Kırklareli’nde olacaklar. Sizlerle birlikte kucaklaşacaklar. Mutlaka bir araya gelecekler’’ dedi.
‘’Vatan topraklarının kıymetini biliyoruz’’
Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun; ‘’Bu arada dün 8 şehidimizi toprağa verdik. 13’te yaralımız var. Bu ülkede hepimiz yataklarımızda rahat uyurken onlar orada ülkemizin güvenliği için mücadele ediyorlar. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza, gazilerimize Allah’tan şifa diliyorum. Bu vatan toprakları için şehit olan bütün şehitlerimize rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimizi sevgiyle, saygıyla muhabbetle anıyoruz. İyi ki bu vatan topraklarında birlikte yaşıyoruz. Bu vatan topraklarının kıymetini biliyoruz’’ dedi.
Genel Başkan Yardımcısı Torun, 2019’da yerel yönetimde her yerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını dikeceğiz ifadelerini kullandı.
‘’Trakya’da biz Mustafa Kemal’in evini ziyaret ederiz’’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak; ‘’Kırklareli Belediyemizin gerçekleştirdiği eserlerin açılışı ve bazı eserlerin de temelini atmak için de bir araya gelmiş durumdayı’’ diyerek sözlerine başadı.
Öztrak; ‘’Şöyle bir bakıyorum. Ali Rıza Kültür Evi, Zübeyde Hanım Kadın Spor Merkezi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evin bir örneği. Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evi açalı bir ay oldu. Ziyaretçi sayısı 30 bine yaklaştı. Burası Trakya değerli hemşerilerim. Trakya’da biz Mustafa Kemal Atatürk’ün evini ziyaret ederiz’’ ifadelerini kullandı.
‘’Trakya’nın aydınlık insanları’’
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç; ‘’Sevgili Trakyalılar, sevgili Kırklarelililer, Mustafa Kemal’in hemşerileri ben uzun protokolden ziyade sizlere Trakya’nın aydınlık insanları olarak selamlayayım. Hepsini kapsasın böylece’’ diyerek sözlerine başladı.
‘’Mücadelemizi hiç kesintisiz
devam ettireceğiz’’
Koç; ‘’Bizim vizyonumuz , bizim milli mücadelemiz var. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi’nden başka bu ülkenin çıkarlarını savunan bir güçlü yapı var mı? Herkes sessiz olmuş, herkes sinmiş. Bizim içimizden de sinenler, düşenler olabilir. Asla yılmıyoruz, asla korkmuyoruz. Bu karanlığa karşı her beraber aydınlık günler için mücadelemizi hiç kesintisiz devam ettireceğiz’’ dedi.
‘’Genel Başkanımız
Kemal Kılıçdaroğlu’nu bugün aramızda görmeyi çok isterdik’’
Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık; ‘’Herkesin bildiği ve üzüntüsünü en derinden içinde hissetiği gibi çok zor günlerden geçtik biz. Daha dün Afrin’de tam 8 evladımızı kaybettik. 8 defa yüreğimiz yandı. 8 ana baba yüreğine taş bastı. Tüm şehitlerimizi en kalbi duygularımızla anıyorum. Ruhları şad olsun. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu bugün aramızda görmeyi çok isterdik. Geçirmiş olduğu rahatsızlıktan dolayı Kırklareli halkı adına ben de çok geçmiş olsun diyorum.
Genel başkanımızın bizlere verdiği güç ile de daha güzel işler başaracağımıza iktidar olacağımıza huzurunuzda söz veriyoruz’’ sözlerini dile getirdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Nasıl ve kimle ittifak yapayım derken bunalmıştır. Çok meşguldür gelememiştir :) E bir de Muharrem İnce var yakasında. Olmadı mı olmuyor. Nasılsa Kırklareli gitse de gitmese de oy deposu. Ne gerek var ?

  2. HODRİ MEYDAN!!!!! 06 Mart 2018 Salı 17:34:07

    BİZ KIRKLARELİLİLER BU ÜLKENNİN GAYRİMEŞRU ÇOCUĞUMUYUZ??? ENAYİSİMİYİZ??? NASIL OLSA OY VERECEKSİNİZ Mİ DİYORSUNUZ??? O ZAMAN HODRİ MEYDAN!!! OY MOY YOK ARTIK!