Kırklareli yerel basınında yeni dönem

Kırklareli Valiliği tarafından yürütülen ilimizdeki yerel gazetelerin ilanlarının dağıtımı, denetimleri ve tüm resmi işlemleri, kısa bir süre sonra Kırklareli’nde açılacak şubesiyle Basın İlan Kurumuna geçecek. Bu kapsamda Basın İlan Kurumu Tekirdağ Müdürü Sabri Karakaya dün ilimizde yayın yapan yerel gazetelerin sahipleri ve yazı işleri müdürleri ile bir araya geldi. Tanışma havasında geçen ve toplantıda yeni dönem hakkında ön bilgi veren Karakaya; “Amacımız sorun yaratmak değil, çözüm oluşturmaktır. Hepimiz aynı gemideyiz. İnsanız, bizim de hatalarımız olabilir. Sorunlarımızı beraberce çözüme ulaştırabiliriz” dedi…

Kırklareli yerel basını için yeni dönem başlıyor. Daha önce Kırklareli Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yürütülen resmi ilan dağıtımı, gazetelerin denetimi ve tüm hukuksal yazışmalar, kısa bir süre sonra Kırklareli’nde açılacak şubesiyle Basın İlan Kurumuna geçecek. Konu hakkındaki ön bilgilendirme toplantısı dün ilimiz Cazibe Merkezi salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya; Basın İlan Kurumu Tekirdağ Müdürü Sabri Karakaya, Kırklareli Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Özgür Tiran ve Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube memuru Ozan Çubuk katılım gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Özgür Tiran; “Bilindiği gibi ilimizde Basın İlan Kurumu bulunmadığı için Kırklareli Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü olarak bizler bu görevi yerine getirmeye çalıştık. Basın İlan Kurumu ilimizde de bir temsilcilik açacak. Gazetelerin aldığı resmi ilanlar ve daha sonraki süreçlerin hepsi artık Basın İlan Kurumu üzerinden gerçekleştirilecek. Basın İlan Kurumu Tekirdağ Müdürü Sabri Karakaya aramızda bulunuyor. Kendisine aklınıza takılan tüm soruları sorabilirsiniz” dedi.
Bunun üzerine Basın İlan Kurumu Tekirdağ Müdürü Sabri Karakaya şu bilgileri verdi; “Basın İlan Kurumumuzun Genel Kurulda aldığı karar doğrultusunda tüm illerde şubeler açmayı planlıyoruz. Bu çerçevede Kırklareli’nde şube açılmasıyla ilgili hem genel kurul, hem de yönetim kurulu kararı alınmış durumdadır. Süreç şu andan itibaren başladı. Ancak Kırklareli’ndeki şubenin ne zaman açılacağı henüz net değil. Daha sonra siz yerel basın temsilcilerimizle bir bilgilendirme toplantısı ve ilanların İlanbis sistemi üzerinden olmasıyla ilgili bir seminer çalışması yapacağız. Biz bugün Sayın Valimiz Osman Bilgin başta olmak üzere, Üniversite Rektörümüzü, Belediye Başkanımızı, ilgili kamu kurum ve kuruluşların müdür ve temsilcilerini ziyaret ederek, Basın İlan Kurumunun Kırklareli’nde bir şube açması ile ilgili görüşmelerde bulunduk. Basın İlan Kurumunun bir şube açması yönünde kurumlarımızın bizimle hemfikir olduğunu gördük. Sizlerle Basın İlan Kurumunun şubesinin açılmasının ardından daha sıkı ilişkiler içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sormak istediğiniz soruları da cevaplandırmaya hazırız. Amacımız sorun yaratmak değil, çözüm oluşturmaktır. Hepimiz aynı gemideyiz. İnsanız, bizim de hatalarımız olabilir. Sorunlarımızı beraberce çözüme ulaştırabiliriz.”
Daha sonra toplantıya iştirak eden yerel basın temsilcileri Karakaya ile tanıştılar. Toplantı soru-cevap kısmı ile devam etti.
Bu değişim kurumları da
yakından ilgilendiriyor
Bu değişimin teknik anlamda ne gibi yenilikler içerdiği hakkında da bilgilerin verildiği toplantıda Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube memuru Ozan Çubuk, özellikle resmi ilanların ve pek çok işlemin elektronik ortamda İlanbis siteminden gerçekleşeceğini, kurumların resmi ilanlarının yerel gazetelere bu sistem üzerinden dağıtılacağını, kamu kurum ve kuruluşlara ait özel ilanların da yine Basın İlan Kurumu üzerinden yapılacağını, özelikle kurumların bu konuda bilgilendirileceğini ifade etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol