Kırklareli yenileniyor, ama?

Kırklareli’nde inşaatlar arı gibi çalışıyor, yeni evler boy göstermeye devam ediyor. Bu yenilik, bu değişime ayak uydurmayanlar ise geride kalıyor. Kırklareli Belediyesi’nin sorumluluğundaki şehir altyapısı bu değişimin gerisinde kalan en büyük problemlerinden bir tanesi…

Son yıllarda tüm ülkemizde olduğu gibi Kırklareli’nde de inşaat sektörü büyük bir yükselişe geçti. Artık kullanılmaz hale gelen eski binalar yerini modern, kullanışlı ve lüks dairelere bırakıyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar ise bütçesine göre uygun tercihi yaparak, ev sahibi oluyorlar.
Yenilenen sokaklar, Kırklarelililerin uzun zamandır özlemini çektiği bir kent havasına bürünmeye başladı. Ancak altyapı eksiklikleri kendisini her daim göstermeye devam ediyor. Kırklareli Belediyesi, kentin bu değişim sürecine yetişemiyor adeta. Özellikle şiddetli yağışlarla ortaya çıkan altyapı sorunlarının ne boyutta olduğunu az çok tahmin edebiliyor Kırklareli halkı.
Hal böyle oluca rahat, huzurlu bir yaşam sürebilmek adına ilimizde ev sahibi olmak isteyen vatandaşların tadı tuzu kaçmıyor değil. Gelişime ve yeniliğe ayak uyduramama sorunu yaşayan Kırklareli Belediyesi’nin acilen İlin öncelikli ihtiyaçlarını gidermesi gerekiyor. Hızla büyüyen inşaat sektörü ve her geçen dönem daha da artan konut satışları ile doğru orantılı olarak, şehrin altyapı problemlerinin de çözülmesiyle “Mutlu İnsanlar Kenti Kırklareli” sloganına uygun bir yaşama kavuşması kaçınılmaz olacaktır.
Vatandaşlar konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda; “Yaşanabilir bir şehir ve kentsel dönüşüm adına ilimiz inşaat sektöründeki gelişmeleri önemle takip ediyoruz. Elbette her insan rahat ve huzurlu, uygun koşullar altında yaşamını idame ettirmek ister. Ama bu durum sadece yeni bir ev ile mümkün olmuyor. Sizin eğer altyapınızda eksiklikler varsa, burada Belediyeye büyük görevler düşüyor demektir. Elbette, kültür, sanat, heykel, konser etkinlikleri de lazım. Ancak öncelikler göz ardı edilirse, şehrin gelişiminde geride kalmanız kaçınılmaz olur” dediler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol