Kırklareli yazarlarına sahip çıkıyor

Kitap okuma alışkanlığı yüksek bir şehir olan Kırklareli, yerel yazarlarına ayrı bir değer veriyor. Bizim hikayelerimizi en iyi içimizden çıkmış yazarların anlatabileceğini düşünen ilimizin kitapseverleri, bölgemizin yetiştirdiği yazarların eserlerine yoğun ilgi gösteriyor.
Kırklareli genelinde kitap raflarında yerini alan yerel yazarların eserleri okuyucuların beğenisine sunuldu. Trakya insanının geçmişinden önemli detaylar, önemli hikayeler içeren eserler, ilimizin kitapseverleri tarafından ayrı bir değer verilerek inceleniyor.
Yerel yazarlarımızdan; Haluk Ecevit, Yonca Tandoğan, Emre Con, Alaeddin İkican, Haşim Korkmaz, Selahattin Demiraco gibi isimlerin eserleri halkımızın ilgisinden kaçmıyor.
Yerel yazarlarımızın her zaman yanında olduklarını ifade eden ilimiz okuyucuları; ‘’Trakya’dan ilham alan yerel yazarları, en iyi yine biz Kırklarelililer anlayabiliriz. Onların ortaya koyduğu eserlerin tarihi önemi var. Gelecek kuşaklara belge niteliğinde eserler ortaya koyuyorlar. Bölgemizin kültürel değerlerini kuşaklar arası bağlar kurarak aktarıyorlar.
Yazarlarımızın ortaya koyduğu eserlere destek çıkarak, yenilerinin gelmesini, yanlarına yeni isimler katılmasını sağlamak biz okuyucuların elinde’’ ifadelerini kullandılar.
Kitabevi işletmecileri ise konu hakkında; ‘’Bizim kitaplarımızın arasında yerel yazarların yeri ayrıdır.
Onları bir köşe ayırarak müşterilerimizi bilgilendiriyoruz. Son dönemde yerel yazarlara artan bir ilgi var. Her geçen gün yeni yazarlar bu coğrafyanın hikayelerini anlatmaya başlıyor. Bizler de üzerimize düşen görev olarak alıp yerel yazarlarımıza destek çıkıyoruz’’ ifadelerini kullandılar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol