Kırklareli yaza veda etti, Sonbaharı bağbozumu ile karşıladı

Bağbozumu Şenlikleri dün başladı. Kent Konseyi Seyfi Meriç, şenliğin Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendiği müjdesini, Yayla Meydanı’nda yaptığı konuşmada verdi. Şenliğin bugünkü programında gusto Mehmet Yalçın’ın söyleşisi dikkat çekiyor.

Kırklareli Kent Konseyi tarafından Belediye Başkanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 10. Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağbozumu Şenliği, dün saat 16:00’da, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’ndan start alan kortej yürüyüşü ile başladı. Fevzi Çakmak Bulvarı’ndan Karaumur Caddesi’ne oradan da Yayla Meydanı’na geçildi. Burada kesilen kurdela ile şenlik başlamış oldu.
Bağbozumu şenliklerine; CHP Kırklareli milletvekili Vecdi Gündoğdu, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Kırklareli Belediye Başkanı, Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Seyfi Meriç, CHP İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçi, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, Belediye Meclis üyeleri, STK ve dernek yöneticileri, civar köyerden çok sayıda üretici, üzüm yetiştiricisi ve vatandaşlar katıldı.
Açılış kurdelasının kesilmesi sonrasında Yayla Meydanı’nda halk oyunları gösterisi oldu. Ardından programın ilk konuşması Kent Konseyi Başkanı Seyfi Meriç tarafından gerçekleştirildi. 10. sunu kutladıkları şenliğin bugüne kadar gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirten Meriç, özellikle bu sene yürütme kurulu üyesi Necdet Göç’ün çok büyük emekleri olduğunu da dile getirdi. Meriç; “Kırklareli tarih boyunca Avrupa’ya üzümlerini göndermiş bir şehirdir.
Halen de gitmektedir. Özellikle şenliklerimiz son 4 yıldır farklı bir ivme ile yol almaktadır. Yürütme kurulumuzun her birinin büyük gayretleri vardır. Belediyemizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, esnaflarımızın katkıları büyüktür. Ben destek veren herkese burada bir kez daha teşekkür edip şu müjdeyi vermek istiyorum. Türkiye’de bağbozumu etkinlikleri konusunda Kırklareli tek markadır. Şenliğimiz Türk Patent ve Marka Kurumu’nca tescillenmiştir. Hepimize kutlu olsun” diye konuştu.
Kırklareli Belediye Başkanı ve Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı’nın konuşmalarının ardından Mehmet Haras’ın “Tarım ve Yaşam” konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı ve protokol, üreticiler ve yerel platformlar tarafından açılan standları gezdi. Akşam programında ise; Karagöz ve Hacivat Gölge Oyunu, KIRKSEDER’in şiir dinletisi ve çeşitli söyleşiler yeraldı. Kapanış ise Kırklareli Kent Konseyi Türk Halk Müziği korosu tarafından verilen konser ile oldu.
Bağbozumu Şenliği’nin bugünkü içeriğinde farklı konseptlere sahip birçok aktivite yer alacak. Saat 17:30’da ise gusto Mehmet Yalçın’ın söyleşisi olacak. Akşam ise sahnede Yasemin Göksu’nun konseri izleyiciler ile buluşacak.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Haftaya Kırklarelide kakava kutlaması olacakmış. Kakava ilkbahar kutlaması değil mi ? Haberin başlığına bakınca bağ bozumundan bir hafta sonra ilkbahar kutlaması yapılacağını duymak beni çok güldürdü. Ya mayısta yapın ya da onca sanatçıya koca koca paralar vererek halka böz boyamacılık yapmayın. Bu nasıl bir israftır ? Bu arada bağ bozumu şenliği için kutlamak isterim. Amacına uygun şenlikli bir gün geçirdik. Misafirlerimizle çerkezköy kapaklıdan geldik ( bu arada aslen üsküpdere köyündeniz ama işimiz gereği senelerdir kapaklıda yaşıyoruz) Onlara önerdiğimiz için mahçup olmadık. Köylümüzün doğal ürünlerinden bolca aldık. Ayak üstü bazı lezzetleri tatma olanağı bulduk. Gösteriler çok güzeldi. Atamızın evinin benzerini ve babası Ali Rıza efendi adına yapılmış müzeleri gördük. Bu eski mahalledeki değişim çok güzeldi. Park sorunu yaşadığımızı eleştiri olarak söylemek istiyorum. Aşağıdaki arasta civarında belediyenin burnu dibindeki caddede trafik yönetimi berbattı. gelişigüzel park eden araçlardan nereye gireceğimizi nerden çıkacağımızı karıştırdık açıkçası. emeği gecenleri kutlarım.