Kırklareli yaya güvenliği için nöbette

İçişleri Bakanlığı’nca 81 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz ” eylemi Kırklareli’nde başladı. ”Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” projesi  çerçevesinde “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz ” sloganı ile gerçekleşen etkinlikte, Vali Osman Bilgin ve kurum müdürlerinin katıldığı etkinlikte çocuklarda ellerinde yaya önceliğinin önemini anlatan pankartlar taşıdılar. Yaya güvenliği nöbeti Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda uygulanırken, Vali Bilgin, araç sahiplerine proje hakkında broşürler dağıtarak bilgi verdi.

“Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz ” sloganıyla ülke genelinde eş zamanlı Trafikte Yaya Önceliği Bilincinin Oluşturulması Kampanyası, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda Vali Sayın Osman Bilgin'in katılımlarıyla 02 Ekim Çarşamba günü saat 13.00’da Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda başlatıldı. İçişleri Bakanlığı’nın trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz ” sloganıyla 81 ilimizde eş zamanlı 13.00 15.00 saatleri arasında başlatılan eylem kapsamında Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda Vali Bilgin’in öncülüğünde eylem yapıldı.
“Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın projesiyle ülkemizde seyrüsefer kazalarında çok ciddi düşüşler yaşandı”
Kırklareli Valisi Osman Bilgin “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz ” eylemi hakkında yaptığı konuşmada “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla 81 İlimizde başlatılan “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” projesiyle ülkemizde seyrüsefer kazalarında çok ciddi düşüşler yaşandı. İlimizde de İl Emniyet Bölgemizde geçen yıl trafikte ölümlü kaza sırasında 28 ölüm meydana gelirken, bir yıl gibi kısa bir sürede 2 ölümlü kazaya indi. Ayrıca İl Jandarma bölgemizde bu oranın büyük düşüş yaşadı” dedi.
Her sürücünün de
potansiyel bir yaya
Bu projeni asıl amacının yaşlısından gencine öğrencilerimizden tüm vatandaşlarımıza ”Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” sloganının benimsetilerek aidiyet duygusu oluşturması olduğunu, ayrıca her sürücünün de potansiyel bir yaya olduğu bilincinin yerleştirilmesi önemine değinerek projeye destek veren İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve tüm teşkilatlarımıza teşekkür etti. Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda yoğun katılımla gerçekleşen programın ardından Vali Bilgin, sürücülere ve yayalara broşürleri dağıtarak bilgilendirmelerde bulundu.
“Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz ”
Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan değişiklikle, trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23'ünü oluşturan yayalara yönelik devrim niteliğinde bir adım atıldı. Yapılan düzenleme ile "Yaya Öncelikli Trafik" anlayışı yasal bir zemine oturtuldu. Düzenleme ile artık araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken "yavaşlamak", buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa "ilk geçiş hakkını vermesi" zorunlu hale geldi. Bu amaçla İçişleri Bakanlığınca “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz ” sloganıyla 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. her şey yaya için olabilir fakat istasyonun aşagısındaki yaya geçideinden geçen insanlar elinde cep telefonu kagnı arabası gibi maşallah gözünün içine baka baka yavas geçiyor insan adımlarına ız kazandırmalı bu bir hak degil sadece insabna saygı oldugunu bilmeli yine en aşagıda paşa kafenin orda tam istasyona dönen yolda yaya geçidi çok tehlikeli arkadan gelen arcın kaza yapması işten degil bu yaya geçidi daha yukarı alınmalı sürücülerde düşünülmeli tek taraflı hak diye bişey olamaz. slogon üretilmeli yaya geçitlerinde adımlar hızlandırılmalı diye saygılar

  2. Yayalar da kendilerine verileni hak etmeli 06 Ekim 2019 Pazar 20:45:34

    Yayaların da kendilerine verilen bu hakkı hak etmeleri gerekiyor. Yorumcu arkadaşın dediği gibi "nasılsa duracak" diyerek yaya geçidinde durumu süistimal edercesine ağır aksak ağdalı imalı hareketlerle dolaşan yaya tipleri türedi. Kimse kimseyi kandırmasın herkesin malumu. Yayalar da akan trafiğin insicamını tehlikeye atmayacak şekilde saygılı olmalılar.