Kırklareli turizmine katma değer sağlayacak

IPA Bulgaristan -Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının birinci teklif çağrısı kapsamında Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan 'Sınır ötesi ortak tarihi ve kültürel miras - TOGETHER" isimli projenin kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Proje hakkında konuşan Kültür Turizm İl Müdürü Necmi Asan, Aya Nikola taş manastıra giden yolun düzenlendiğini, manastırın ışıklandırılmasının yapıldığını ve ziyaretçilerin güvenli ulaşımın sağlandığını ifade etti.

26 Şubat, Salı günü proje kapsamnda Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Kırklareli merkezinde basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında Kırklareli Kültür ve Turizm İl Müdürü Necmi Asan tarafından ilimizde turizm açısından büyük öneme sahip olan tarihi Aya Nikola manastırına yapılan yeniliklerden bahsedildi.
Aya Nikola manastırı binlerce ziyaretçi
çekiyor
Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan taş manastıra giden yolun düzenlenmesiyle yayaların güvenliği ve her yıl bu tarihi mekanı ziyaret eden binlerce ziyaretçinin rahat bir şekilde manastıra ulaşımın sağlanmış olmasının altını çizdi.
Kıyıköy Beldesi'nin son yıllarda tarihi ve kültürel yapısıyla Trakya Bölgesi'nde dikkat çeken yerlerden biri olduğunu vurgulayan Asan, beldeyi ziyaret edenlerin sayısının her geçen sene arttığına dikkat çekti. Asan iki kurumunda kendi aralarında ortak tarihi ve kültürel noktaların korunmasını amaçladığını belirterek, projenin Türkiye ayağında Vize ilçesinde bulunan ve Justiniyan döneminde kurulmuş olan Aya Nikola taş manastırına giden yolun düzenlenmesi, tarihi taş manastırın önünde otobüs ve araçlar için otopark alanın oluşturulması ve manastıra giden yolun aydınlatılması ile ilgili yapım işlerinin tamamlandığını kaydetti.
230 bin Avro hibe desteği alındı
Projenin sonunda Kırklareli ilinin Vize İlçesi, Kıyıköy beldesinde bulunan ve her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Aya Nikola tarihi taş manastırına giden 1200 m uzunluğundaki yolun yaklaşık 760 m düzenlenmiş olup, yayalara yürüyüş alanların oluşturulması ve uygun aydınlatmanın yapılması sağlandı. Yolun düzenlenmesi için Avrupa Birliği tarafından yaklaşık 230 bin Avro hibe sağlandığı ifade edildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol