Kırklareli sporunun lokomotifi “Atıcılık”

Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları başarılarına başarı eklemeye devam ediyor. Havalı Silahlar Türkiye müsabakasında Kırklareli Gençlik ve Spor Kulübü Minik Erkekler Takım Kategorisinde rekor kırarak Türkiye birincisi olurken, aynı müsabakalar Yıldız Erkekler Takımı da Türkiye ikincisi olmuştu. Rekortmen takıma tebrikler sürerken Kırklareli Spor İl müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, sporcular ile bir araya geldi. Babuşçu’nun makam odasında gerçekleşen ziyarette Babuşçu çocukları tebrik etti ve hediye verdi.

Kırklareli’nde spor her geçen gün ilerlemeye devam ederken, en başarılı olunan sporlardan biri kuşkusuz atıcılık sporu. Düzenlenen turnuvalarda madalyalar ve kupaları ilimize kazandıran atıcılık takımı bu kez ise; Türkiye Şampiyonası’nda rekor kırdı.
Olimpiyatlara katılabilirler
Rekor kıran takımı makamında ağırlayan Kırklareli Spor İl müdürü Emrah Yüksel Babuşçu; genç sporcuları tebrik etti ve gelecek spor yaşamlarında başarılar diledi. Babuşçu; “Kırklareli’mizi gururlandıran sporcularımızı tebrik ediyorum. Türkiye şampiyonu olmak hem de rekor kırarak başarmak çok önemli. Sporcularımız daha yolun başındalar. Çok daha büyük başarılar elde edeceklerine inanıyoruz. Belki de ilerleyen zamanlardan olimpiyatlara bile katılabilirler” dedi.
İşte rekortmen sporcular
Mersin ilinde yapılan Havalı Silahlar Türkiye Müsabakasında Kırklareli Gençlik ve Spor Kulübü Minik Erkekler Takım kategorisinde rekor kırarak Türkiye birincisi oldu. Rekor kıran takım sporcuları arasında Göktürk Yiğit Mert, Muhammed Can Bulut, Özgür Yusuf Özgün yer alıyor.
İşte Türkiye ikincileri
Yine aynı müsabakada Yıldız Erkekler Takımı Türkiye ikincisi oldu. Müsabakalarda elde edilen başarılar ile tüm dikkatleri üzerine toplayan Kırklarelili sporcular, şehre madalyalar ile döndü. İşte Türkiye ikincisi olan Yıldız erkekler Takımı sporcuları; Remzi Ege Yentürk, Alper Dikbaş, Efe Eren Koç.
Rekor avcısı Kırklareli
Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün spor branşlarındaki başarılarına başarı katan Atıcılık sporcuları çalışmalarına devam ediyor. Antrenör Özgür Lüleciler'in nezaretinde devam eden çalışmalar Kırklareli'nin adını da Türkiye'ye duyurmaya devam ediyor. Türkiye geneli birçok başarının elde edildiği atıcılık spor dalında, bir Türkiye rekoru daha egale edildi. Müsabakalarda başarılı bir şekilde mücadele eden Kırklarelili sporcular 450,5 puan ile rekoru ele geçirdiler. Mersin'de düzenlenen Havalı Tüfekler Kupası'nda Minik Erkeklerde 10 metre Kırklareli Gençlik ve Spor Kulübü Havalı Tüfek Takımı, müsabakalarda 450,5 puan toplayarak büyük bir başarı elde etti. Daha önce de Kırklareli'nin adını rekorlar ile Türkiye'ye duyuran kulüp, başarılarına başarı ekleyerek yollarına devam ediyor.
Rekor avcısı öğrencilerin
hocası…
Başarının dikkatli ve verimli çalışmaktan geçtiğini ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atıcılık Antrenörü Özgür Lüleciler, “Ne yaptığınızı ve neyi amaçladığınızı iyi bileceksiniz. Ve bunların ayrımını, ne yapmanız gerektiğinizi iyi bileceksiniz. Bilmediğiniz bir alanda başarılı olamazsınız. Başarıya giden yolu önce kafanızda çizeceksiniz” sözlerini ifade etti.
500’ün üzerinde sporcu katılım
gösterdi
Katıldıkları Türkiye Şampiyonası’ndan bahseden Lüleciler; “Bu katıldığımız müsabaka yılın ilk müsabakasıydı. Tabanca ve Tüfek dallarında 500’ün üzerinde sporcu katıldı. 25 kadar ilden 40 civarında kulüp geldi. Böyle bir turnuvada böyle bir derece almak bizler için çok önemli. Çalışmalarımızın karşılığını aldığımız için mutluyuz.
Türkiye’nin en kalabalık kafileye sahip takım
Türkiye genelinde az sayıda turnuva olduğunun altını çizen Lüleciler; “Her yıl 6 civarında turnuva oluyor. Bütün turnuvalara katılmaya özen gösteriyoruz. Turnuva sayımız yurt dışına göre biraz az, yurtdışında neredeyse haftada bir kez turnuva oluyor. Çocuklarımız çok fazla yarışma fırsatı bulamıyor. Müsabakalar Mersin ve Sakarya illerinde oluyor. Çünkü büyük tesisler oralarda bulunuyor. Sivil takımlar içerisinde Türkiye’nin en kalabalık kafileye sahip takım biziz. Yaklaşık 100 sporcumuz var. Takım olarak 20-30 arasında sporcu ile müsabakalara katılıyoruz. Bu açıdan da Türkiye’de önemli bir kulübüz.”
Kendi rekorlarını kıran sporcular
Elde edilen başarıların memnuniyet verici olduğunu ifade eden Lüleciler, "Elbette ki çalışmalarımız devam edecek. Gençlerimiz sporu ve özellikle atıcılığı seviyor. Kırklareli'nin adını atıcılık ile duyurmaya da devam edeceğiz. Önümüzdeki müsabakalara da şimdiden ciddi bir şekilde hazırlanmaya devam ediyoruz. Elde ettiğimiz başarıların üzerine yenilerini koymayı hedefliyoruz. Kırklareli kendi Türkiye rekorunu kıran sporculara sahip. Bizler kendi Türkiye rekorunu kıran sporcular yetiştiriyoruz. Neden bu rekoru seneye yeniden kırmasınlar. Bir kez yaptıysalar daha çok ve daha verimli çalışarak neden yeniden yapamasınlar" ifadelerini dile getirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol