Kırklareli sizi ve hizmetlerinizi unutmayacak

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Muğla Valiliği’ne atandı. Ardında, imza attığı pek çok başarılı proje, çalışma ve eser bırakan Vali Civelek, bu çalışkan görev anlayışını şimdi Muğla da sürdürecek. Kendisini çok seven Kırklareli halkını ardında bırakmaya hazırlanan Vali Civelek, şu anda Türkiye’nin tek kadın Valisi olma ünvanını taşıyor…

Eylül 2014 tarihinde Kırklareli’ne atanan ve göreve başladığı günden itibaren sayısız projeye, başarılı çalışmalara ve eserlere imza atan, tavrı ve karakteri ile 7’den 70’e tüm Kırklareli halkının gönlünde taht kuran Vali Esengül Civelek dün Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi kapsamında Muğla Valiliğine atandı.
Kırklareli’ne kazandırdıkları ile hatırlanacak olan Vali Esengül Civelek özellikle son dönemlerde ilimiz gündemini meşgul eden Fuar ve Kongre Merkezi projesinin gerçekleştirilmesi için öncü girişimlerde bulundu.
Zengin tarihi bulunan ilimizin en büyük destekçilerinden birisi yine Esengül Civelek oldu. Tarih kokan Kırklareli Yayla Mahallesi tarihi tekrardan yaşatmak için her çalışmada öncü oldu. Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından açılan “Kültür ve Sanat Evi”ne büyük katkıları bulunan Vali Civelek, Dereköy Hudut Kapısı'nın, Kırklareli’nin ticaret kapısı olma konusunda önemli çalışmalarda bulundu.
Yine Kırklareli İl merkezi, ilçeler ve bağlı köylerde yaşayan kadın çiftçiler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin ortak protokolü neticesinde "Ortak Kadın Çiftçi Programı" düzenlenmesinde öncü oldu. Bu kapsamda, Aralık 2014 - Ocak 2015 tarihleri arasında ilimizde bulunan 13 köydeki eğitimlere 320 kadın Esengül Civelek sayesinde katılım gösterdi.
"Gönül Elçileri Projesi"nin ilimizde etkili bir şekilde yürütülmesini sağlayan Vali Civelek, yine kadına şiddete karşı yürütülen politikalarda öncü oldu.
Bunun yanı sıra Kırklareli’nin Turizm cenneti olması yolunda pek çok çalışma gerçekleştiren Vali Civelek, Trakya Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla pek çok projenin hayata geçirilmesini sağladı.
Vali Esengül Civelek
1958'de Aydın Nazilli'de doğdu. 1979 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1980 yılında Maliye Bakanlığı, Hazine Genel Müdürlüğü ve Milletlerarası İşbirliği Teşkilatı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Dairesi Meslek Memurluğunda göreve başladı.
Daha sonra sırasıyla;
- Mali İşler Uzmanı,
Mali İşler ve Personel Grup Başkan Yardımcısı,
Mali İşler ve Personel Grup Başkan Vekili olarak Türkiye Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de
- Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür olarak Uluslararası Haber Ajansı A.Ş.'de
- Eğitim Müdür Yardımcısı,
Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri,
Genel Müdürlük Müşaviri,
Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili olarak Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş.'de
- 15.08.2005 - 24.05.2010 tarihleri arasında Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nde Genel Müdür olarak görev yaptı.
- 24.05.2010 – 22.07.2011 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden sonra, 11.08.2011 tarihli kararname ile Yalova Valiliğine atandı. 29.08.2011 tarihinde Yalova Valiliği görevine başlayan Vali Civelek, 15.09.2014 tarih ve 2014/6780 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla da Kırklareli Valisi olarak atandı. Vali Civelek, 29.09.2014 tarihinde Kırklareli Valiliği görevine başladı.
Yöneticilik vasıflarının yanı sıra 1983 yılından günümüze kadar sosyal hizmetlerin tüm alanlarında onursal üye sıfatıyla başarılı çalışmalarda bulunmuş olup, bu çalışmalar esnasında 1997 yılında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunun bağlı olduğu Devlet Bakanlığı'ndan altın madalya, Yardım Severler Derneği Genel Başkanlığından altın beraat ile ödüllendirildi. Esengül Civelek, Türkiye'yi pek çok uluslararası alanda da başarıyla temsil etti.
Sayın Esengül Civelek, 2 çocuk annesidir ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Kırklareli’ne kazandırdığı daha pekçok değerler ile dolu dolu bir üç yıl geçiren Vali Esengül Civelek şimdi Kırklareli’ne veda etmeye hazırlanıyor. Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’ne göre; 41 ilin valisi değişti, 12 ilçenin kaymakamı vali olarak atandı, toplam 19 vali ise merkeze çekildi.
Bu kapsamda Kırklareli Valisi Esengül Civelek Muğla Valiliğine atandı. Kendisine Önadım Medya Grubu olarak Kırklareli’ne verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür ediyor, yeni görev yerinde başarılar diliyoruz.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hayırlı olsun sayın valim 23 Haziran 2017 Cuma 16:09:50

    Muğla göreviniz hayırlı olsun sayın valim. Kırklareli'ne güzel günler yaşattınız. Zor zamanlarınız da olmuştur. Fakat her zaman tebessümünüzü gördük. Sizi birçok şeyle hatırlayacağız elbette ama şu "vali çileği" yok mu ? Gülümseyerek hatırlatacak her meyveye durduğunda. Gittiğiniz yerde çok mutlu olun büyük başarılar. selime