Kırklareli seçmeni oyunu kullandı

İl genelinde 272 bin 674 seçmenin bulunduğu Kırklareli’nde seçmenler 884 sandıkta, yurt genelinde ise 56 milyon 322 bin 632 seçmen 180 bin 65 sandıkta oy kullandı. Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekilliği Seçiminde vatandaşların oy kullanma konusunda Kırklareli’nde oldukça istekli oldukları görüldü. Birçok yaşlı ve yatalak hasta gerek devlet gerekse belediye imkanları ile oy kullanmak üzere sandıklara akın etti. Yürüyebilecek olan yaşlılarda ellerinde bastonları akraba ve yakınlarının yardımı ile sandık başına yürüdü. Kimi yürüyemeyen ayağı kırık gençelerde arkadaşlarının yardımı ile geldikleri sandıklarda oylarını kullandıktan sonra yine arkadaşlarının da yardımı ile geldikleri okullardan ayrıldı. Ancak gençler ve yaşlıların farklı saatlerde sandık başına geldiği görüldü. Sabah saatlerinde sandık başına gelen yaşlılara sandık görevlileri de yardımcı olmaya çalıştı. Seçim çevresi Kırklareli gibi herkesin birbirini tanıdığı bir şehir olunca sandık başlarında ufak tefek tanıdık sohbetleri de oldu. Bir yandan oy pusulasını, zarfını ve mührünü veren sandık görevlileri bir yandan da tanıdıklarının hal ve hatırlarını sordu. Oy kullanırken dikkat etmeleri gerekenler konusunda uyarılarda bulundu. İl genelinde oy verme işlemi genel olarak sakin geçti. Bazı bölgelerde ufak tefek itirazlarda yapıldı. Yapılan itirazların arasında kimliksiz görevliler, oy kabinine seçmenin yanında başka kişilerinde girmesi gibi nedenler ilk sırada yer aldı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. aynı hamam aynı tas 25 Haziran 2018 Pazartesi 21:40:04

    Geçen dönemdeki vekillerle ne olacaksa ? Hatta aydınlığı ile övünen chp.de orta düzeyde eğitim almış gerisini getirmemiş vekille devam ediyoruz. Bunları seçeceksiniz diyorlar hepsi o.

  2. 9 seçim mağlubu dersimli 27 Haziran 2018 Çarşamba 15:11:03

    Seçimsiz damdan düşer gelip yüzyılın Atatürk partisine çöreklenen; kendi benzeri her Atatürk-Türkiye karşıtı emperyalist sözcü kadroları şürekası edinen ve iktidar olsalardı ülkeyi bir kaç yılda bir çok parçaya bölecekleri ayan olan bir muhalefet parti liderine millet red verip kötünün iyisine devam dedi ve bu durum göklerden ateşler yağarak büyük temizlik günü ardından güneş doğana dek sürecek.