Kırklareli sahilleri için Atlı Turizm Jandarması kuruluyor

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde Kırklareli sahillerinde görev yapacak Atlı Turizm Jandarması birliği kuruluyor. Konuya ilişkin açıklama yapan İl Genel Meclis üyeleri Tarık Dökmeoğlu ve Nihat Sağlam, ilk etapta bu sezon İğneada sahillerinde görev yapacak Atlı Jandarma ekiplerinin yaygınlaştırılmasının planlandığını bir sonraki sezonda Kıyıköy’de ekiplerin görev yapması çalışmaların sürdüğünü bildirdiler. 

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin 5’nci birleşiminde Hüseyin Taşkın, Yeşim Girgin, Aptullah Mutluer ve Nülüfer Erol’un önergesi üzerine gündeme gelen konu ile ilgili Meclis Üyesi Tarım Dökmeoğlu bir açıklama yaparak “Jandarma Alay Komutanımızla sabah görüştüm. Demirköy plajlarında ve Longoz Ormanlarında Atlı Turizm Jandarması kurulması için çalışmaların başladığını bildirdi. Önümüzdeki günlerde İl Encümeni ile görüşerek bu konuda destek isteyeceğini söyledi. Bir başlangıcın olduğunu ve Atlı Birlik olarak Turizm Jandarması adı altında bir birlik kurma çalışmalarına başladıklarından bahsetti” dedi.
Konuyla ilgili Meclis Üyesi Nihat Sağlam da söz alarak “Bu sabah Tarık bey ile sayın Komutanımızdan bilgi aldık. Komutanımızda çalışmaların sona yaklaştığını bu sezon İğneada da Atlı Jandarma Ekiplerinin görev yapmaya başlayacağını önümüzdeki sezonda Kıyıköy’de Atlı Jandarma ekipleri için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Özel İdaresi’nin desteği ile bir çalışmaları varmış zaten bizden ayrıca da destek istediler” diye konuştu.
Artan turizm potansiyeli üzerine işletme sahiplerinin de bu yöndeki talepleri doğrultusunda Hüseyin Taşkın, Yeşim Girgin, Aptullah Mutluer ve Nülüfer Erol tarafından İl Jandarma Alay Komutanlığı bünyesinde kurulabilecek "Turizm Jandarması" birimine ilişkin tavsiye kararı alınması yönündeki önerge üzerine gündeme gelen konu ile ilgili Meclis Üyesi Aptullah Mutluer de söz alarak “Güzel bir haber aldık demek ki doğru bir önerge vermişiz. Derdimiz bacasız sanayi kabul edilen turizmin bölgemizde gelişmesi. Bilgili eğitimli kişilerin eliyle güvenliğin kontrol edilmesi can ve mal güvenliğinin sağlanması turistlerin de buna güvenerek bölgemize gelmesi. Şimdi artık eğitim memurlar var. Örneğin bir trafik polisi sizi çevirdiği zaman “beyefendi ruhsatınız lütfen” diyerek gayet kibar bir biçimde sizinle iletişime geçiyor. Burada da aynı şeyi amaçladık. İsabetli de bir karar almışız. Bu hususun Turizm Komisyonuna havale edilmesini talep ediyorum” diye konuştu.
Önergenin Turizm Komisyonuna havalesi 14 kabul 8 red oyuyla kabul edildi. Red verenler komisyona gitmesine gerek olmadığını yönünde görüş beyan etti. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol