Kırklareli sağlık alanında yükseliyor

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bilgilendirme açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada önemli bilgiler dile getiren Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Gençbay Girişimsel Kardiyoloji Laboratuvarında yapılan işlemler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Gençbay Girişimsel Kardiyoloji Laboratuvarında yapılan işlemler hakkında bilgilendirmede bulundu. Anjiyo ünitesinde Kalp damar anjiografisi, stent, bacak damarlarına anjografi stent ve diğer damarlara aynı şekilde anjiografi stent uygulanabilmekte ayrıca her türlü kalp pili ünitemizde takılabilmektedir. Yakın zamanda; elektrofizyoloji, kalp deliklerinin ve kalpte aort kapak değişimlerinin kasıktan girilerek kapatılması işleminin başlatılacağı bilgisinin verildiği bilgilendirmede aynı zamanda anjiografi sonrasında tedavi seçenekleri ile ilgili bilgi verildi.
Anjiografi nedir?
Kırklareli’nde sağlık alanında önemli hizmetlerin sunulduğunu ifade eden Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji, “Yakın zamana kadar anjiyo ihtiyacı olan hastaların hastanemizde anjiyo yapılamadığı için yakın sağlık merkezlerine sevki gerçekleşiyordu.  Yaklaşık bir yıldır ilimize verilen bu önemli hizmetin sağlanması hastalarımızın şehir dışına çıkmak zorunda kalarak yaşanabilecek mağduriyetlerini önemli oranda azaltmıştır. Anjiografi ünitemizde Kardiyoloji Doktoru Profesör Murat Gençbay, Kardiyoloji Uzmanı Doktor Yücel Uzun, Kardiyoloji Uzmanı Doktor Didar Elif Akgün, Kardiyoloji Uzmanı Doktor Abdurrahman Naser ve Doçent Doktor Aslı Kurtar Mansıroğlu görev almaktadır” ifadelerini dile getirdi.
Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok yaptığı açıklamada 'Hastanemizin bu hizmeti vermesi Kırklareli halkı olarak vatandaşlarımız için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Birçok ailenin acile ya da poliklinik hastasını getirdikten sonra kalp problemleri için başka illere, hastanelere sevk ederken yaşadığı sıkıntıları, anılarını bilerek bu hizmeti başlatmanın gururunu yaşıyoruz. Hastalarımız ve yakınları şu konuda emin olsunlar bu hastanede yapılan tüm tedaviler konusunda müsterih olsunlar, yapılan tedavilere ve hekimlerimize güvenebilirsiniz. Ekibimiz de bulunan hocaların akademik ve tecrübe kalitesi ile her işlemi yapabilecek düzeye yakın zamanda geleceğiz.
Bu konuda bizlere verdiği destekle Sağlık Bakanlığımıza, İl Sağlık Müdürüm Dr Öğretim üyesi Çiğdem Cerit ve kardiyoloji hocalarımızı bize kazandıran Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür hocamıza tekrar teşekkür ederim” dedi. (A.Kaya)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol