Kırklareli pedal çevirdi

Kırklareli Belediye Başkanlığı, Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri kapsamında Kırklarelili vatandaşların katılımıyla bir Bisiklet Turu programı düzenledi. 22 Eylül Pazar gerçekleşen etkinlik Karaumur Caddesi,  Yüzüncü Yıl Caddesi, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı, İstasyon Caddesi sonrasında Festival alanında son bulurken, her yaştan onlarca bisiklet tutkunu turda yer aldı.

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında düzenli olarak gerçekleştirilen ve bu yıl aktivite ana teması Güvenli Yürüme ve Bisiklete Binme olarak belirlenen Avrupa Hareketlilik Haftası'nın amacına uygun olarak birçok bisikletli Dingiloğlu Parkı önünde bir araya geldi. Kırklareli Doğa Sporları Kulübü ve Istranca Gençlik Doğa Sporları Kulübü'nün katkı sağladığı etkinlik Karaumur Caddesi, Yüzüncü Yıl Caddesi, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı, İstasyon Caddesi güzergahının ardından Festival alanında son buldu.
“Bisiklet yollarına büyük önem vereceğiz”
Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Arda Kolcular, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında farkındalık yaratan dernek üyelerine ve vatandaşlara teşekkür ederek, kentlerin temiz geleceği ve toplum sağlığı açısından toplu taşımanın tercih edilmesiyle birlikte, en aktif ve ulaşılabilir aracı olarak bisikletin önemini de ifade etti. Belediye olarak ilerleyen dönemde bisiklet yollarına büyük önem vereceklerini kaydeden Kolcular, bunun için atılımlara başlandığının altını çizdi. Bisiklet Turu Etkinliği, Kırklareli Belediye Başkanlığı'nın ikramları ve Kırklareli Bandosu'nun müzik dinletisi ile devam etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol