Kırklareli medyasına “Bağımlılık Farkındalığı” eğitimi verilecek

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti

işbirliğinde hayata geçirilen “Bağımlılıklara Karşı Yerel Medya Kapasite Geliştirilmesi

Programı” kapsamında “Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi” verilecek.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti işbirliğinde, Yeşilay tarafından hayata geçirilen “Bağımlılıklara Karşı Yerel Medya Kapasite Geliştirilmesi Programı” kapsamında özellikle uyuşturucu temelinde herhangi bir normalleştirme veya özendirmeye sebep olmayacak şekilde yayın yapmanın öneminin altının çizildiği “Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi” 16 Ağustos 2017 tarihinde Kırklareli’de düzenlenecek.

Prof. Dr. Ali Murat Vural tarafından, uyuşturucu madde bağımlılığını konu alan basın çalışmalarında dikkat edilmesi gereken konuların anlatılacağı eğitimde, haberlerde uyuşturucu kullanan kişilere ve çevrelerine dair betimlemeler, uyuşturucu maddenin metin içinde veriliş biçimi, uyuşturucu arzı ile ilgili içerikler, uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadeleye katkı sağlayacak basın çalışması önerileri aktarılacak ve atölye çalışmaları yapılacak.

İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde gerçekleşecek program sabah 09.00’da başlayacak ve öğleden sonra saat 15.00’a kadar devam edecek.

Saat 09.00 – 09.30 arasında kayıt ile başlayacak programda 09.30-10.15 arasında “TBM Uyuşturucu Madde Bağımlılığı Yetişkin Eğitimi” verilecek. Bu programı verilecek aranın ardından uyuşturucu madde bağımlılığını konu alan basın çalışmalarında dikkat edilmesi gerekenler konusunda Prof. Dr. Ali Murat Vural’ın vereceği eğitim izleyecek.

Program yine aranın ardından örnek vaka incelemesi ve haber hazırlama çalışması konusunda Prof. Dr. Ali Murat Vural’ın 13.00-13.45 arasındaki eğitimi ile sürecek. Programda Prof. Dr. Ali Murat Vural’ın haber çalışmalarının incelenmesi eğitimi ve anket çalışması ile sona erecek. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol