“Kırklareli kültür ve sanatın merkezi olacak”

Millet İttifakı Kırklareli Belediye Başkan Adayı Mehmet Tuna Soykan, Kırklareli’ni kültür ve sanat dostu bir kent haline getireceklerini söyledi. Sinemadan tiyatroya, kitap fuarından mahalle kültürünün geliştirilmesine kadar pek çok sanatsal
etkinliğe ev sahipliği yapacaklarını belirten Tuna Soykan,
Kırklareli’ni kültür ve sanatın merkezi haline getireceklerini ifade etti.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine az bir süre kala belediye başkan adayları vaatlerini açıklamayı sürdürüyor. Seçim çalışmalarını sürdüren Millet İttifakı Kırklareli Belediye Başkan Adayı Mehmet Tuna Soykan, seçilmesi halinde Kırklareli’nde kültür ve sanat alanında yapacağı projeleri kamuoyu ile paylaştı. İşte Mehmet Tuna Soykan’ın Kırklareli için yapacağı kültür ve sanat projeleri:
İnsani Gelişim Akademisi
kuracağız
Ulusal ve bölgesel kalkınmaya dayalı İnsan Gelişim Akademisi kuracağız. Bu akademide, atama bekleyen öğretmen, hemşire, bilgi işlem uzmanı, turizm otelcilik mezunu gibi özel eğitim almış gençler, eğitim almak isteyen Kırklarelili yurttaşlarımıza “yeterlilik sertifikalı” eğitim verecekler. İnsani Gelişim Akademisi sayesinde bir yandan eğitimli gençlerimiz işsizlik süreçlerini eğitim vererek rahat bir şekilde geçirecek, diğer yandan da Kırklarelili yurttaşlarımız, meslek sahibi olacak. Ara eleman eğitiminden, evde temizlik yapan, Kafede garson, lokantada aşçı, asansör bakımdan, ayakkabı tamirciliğine kadar birçok alanda elaman eğitimi ve iş koordinasyonu sağlanacak.
Dezavantajlı gruplardan, sosyal kulüplere kadar akademi içinde koordinasyon merkezi bulunması sağlanacak.
Peynir ve hardaliye festivali yapacağız
Peynir kenti Kırklareli’ni Peynirin Başkenti haline getireceğiz. Peynir sektöründeki ara eleman eksikliliğini gidermek amacıyla sertifikalı eğitimler düzenleyeceğiz.
Böylece hem peynirin kalitesini artıracağız hem de istihdamın niteliğini geliştireceğiz. Peynir ve Hardaliyemize özel halkımızın katılabileceği ve eğleneceği festival anlayışı geliştireceğiz.
Kırklareli Belediye
Konservatuarı kuracağız
Konservatuarımızda, güzel sanatlar, müzik, tiyatro, gibi bölümler bulunacak. Roman vatandaşlarımızın müzik yeteneklerini konservatuar aracılığı ile geliştirmelerini ve marka olmalarını sağlayacağız.
Seyyar Yazlık Sinema kuracağız
Yaz ayları boyunca gerçekleştireceğimiz etkinliklerden biri de Seyyar Yazlık Sinema etkinlikleridir. Bu etkinlikler ile her mahalleden insanların buluşmasını sağlayacağız. Tiyatro, konser gibi etkinliklerimizi tüm mahallelerin katılımını sağlayacağız.
Kakava Festivali’ni geliştireceğiz
Kakava Festivalini zenginleştirecek düzenlemeler yapacağız. Halkımızın katılımını sağlayarak, çeşitli kültürlerimizin yansıtılmasına olanak vereceğiz. Festival ve alış veriş günleri gibi etkinliklerle, Kırklareli’ni, komşu ülkelerimizin cazibe merkezi haline getireceğiz.
Tarım turizmi
Doğamız zengin; tarım potansiyelimiz yüksektir. İnanç turizmi açısından güçlü bir tarihsel geleneğe sahibiz. Bu potansiyelimizi turizme çevirebilir; Kırklareli’ni kalkındırabiliriz. Belediye olarak, Kırklareli’ni başta 16 milyon nüfusa sahip İstanbul olmak üzere Trakya’nın hafta sonu tatil merkezi konumuna kavuşturacak projelerimiz var. İstanbulluların Kırklareli’mize gelerek doğa ile iç içe zamanlar yaşamasını sağlayacağız. Vatandaşlarımıza vereceğimiz eğitim ve proje destekleri ile “Tarım Turizmi” ve doğa turizmini geliştireceğiz. Belediye Şirketi öncülüğünde ekolojik tarım yapılabilecek hobi evlerinden oluşan Tarım Turizmi Köyleri kuracağız.
Karahıdır Korusu
Karahıdır Korusu’nun doğasını koruyarak turizm konaklama ve dinlence merkezi haline getireceğiz. Karahıdır Korusu’nda bulunan gölün etrafında ahşaptan yürüme yolları ve göçmen mutfaklarını sunan mekânlar yaratacağız. Karahıdır Korusunu ve oyun parkını yeniden tanzim edip geliştireceğiz. Çocuk oyun alanını güvenli ve eğlenceli bir hale getirerek, çocukların Oyun Ablasının gözetiminde oynamasına imkân vereceğiz. Böylece eğlenmek ve keyifli zaman geçirmek üzere gelen insanlarımız, doğanın tadını çıkartırken, çocukları da unutulmaz bir gün geçirmiş olacaklardır. Mangal ve çardaklarla daha sağlıklı ve konforlu piknik alanı yaratacağız. Kasap ve büfe gibi dükkânlarla acil ihtiyaçlarınızın karşılanacağı işletmeler kuracağız. Bungalovlarla konaklama olanaklarının sağlandığı kamp alanları kuracağız.
İnanç turizmi
İnanç Turizmi’nin gelişmesine destekler vereceğiz. İlimizin önemli iki değeri olan “Topçu Baba” ve “ Gül Baba”nın tanıtılmasında katkılar vereceğiz. İnanç turizmini geliştirerek, Topçu Baba ve Gül Baba anma etkinliklerine gelen ziyaretçilerin sayısının artmasını sağlayacağız. Merkezimizde bulunan tarihi Havra ve Kiliseleri ziyarete açacağız. Tarih, İnanç ve Doğa Turizmini geliştirip, yerli doğal ürün markalar oluşturarak esnafımızın kazancını artıracağız.
Bahar Yaşam Köyü’nü kuracağız
Almanya, Norveç, İsveç, İsviçre gibi yaşlı nüfusun yoğun olduğu ülkelerden misafirlerin gelip konaklayacakları 2. Bahar Yaşam Köyü kuracağız. Özel tasarım doğal taş ve ahşaptan yapılmış ihtiyaca yönelik her türlü sosyal tesis, sağlık hizmetleri, rehabilitasyon merkezi, fizik tedavi merkezi, kültür sanat merkezi, yaşlı bakım ünitesi gibi alanların bulunacağı 2. Bahar Yaşam Köyü’nü’ hem turizmin hem de istihdamın lokomotifi yapacağız.
2. Bahar Yaşam Köyü bünyesinde, üniversite ile işbirliği içinde yabancı dil eğitim zorunluluğu bulanan 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu açacağız. Meslek Yüksek Okulunda, Yaşlı Bakım, Otelcilik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon konusunda eğitim alan gençlerimize, yurtdışında iş bulma imkânı sağlayacağız. Bazı projelerimizi ileri ki günlerde sürpriz olarak açıklayacağız.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Ya önce insani yaşam kriterlerini yerine getirin. Şehircilik adına birşeyler yapın da. Nedir bu her gelen chp.li başkan kültür sanat heykel festival ? Başka hayaliniz yok mu ? Yaylada üç beş stant açmakla sanatkar mı olunuyor ? Hep aynı elit çevreye vaatler.