Kırklareli ithal etmeyi sevdi

Kırklareli, TÜİK verilerine göre en çok Afrika ülkesi Angola ile ihracat yaptı. Bunu Bulgaristan, Çin, Benin ve İspanya izledi. İlimiz en çok Rusya’dan ithalat gerçekleştirdi. Diğer ülkeler ise Almanya, Kazakistan, Macaristan ve Çin olarak açıklandı
TÜİK, son açıkladığı dış ticaret verilerinde, Kırklareli’nde 2016 yılının son aylarında ihracatın azalırken, ithalatın arttığını açıkladı. 

Bu açıklamaya göre, ilimizde 2016 yılı Kasım ayında ihracat oranlarında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30 azalma gerçekleşti ve 15 milyon dolarlık dış satım gerçekleşti.
İthalat oranları ise 2015 Kasım ayına göre 2016’da yüzde 3 arttı ve 13 milyon dolar dış alım meydana geldi. Kırklareli, yüzde 18’lik bir oran ile en çok ihracatı Afrika’nın güneybatısında yer alan Angola ülkesinden gerçekleştirirken, ithalatı ise yoğun olarak yüzde 30’luk oran ile Rusya’dan yaptı. İhracat yaptığımız diğer ülkeler, Bulgaristan, Çin, Benin ve İspanya şeklinde sıralanırken, ithalat yaptığımız diğer ülkeler, Almanya, Kazakistan, Macaristan ve Çin olarak listelendi.
Kırklareli’nin Angola’ya ne ihracatı yaptığı, Rusya’dan ise ne ithal ettiği açıklanmadı. Sanayi üretimi anlamında henüz yeterli düzeye ulaşmamış olan Kırklareli’nin, hangi sektör ve ürün konusunda Angola ile ihracat yaptığı, yine Rusya ile hangi sektör ve ürün anlamında ithalat gerçekleştirdiğinin, ekonomi liderlerince açıklanması umuluyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Aslında bu üzücü bir haber. Üretimdeki ve bunu pazarlamadaki başarısızlığımızın dış tüketimdeki bitmeyen iştahımızı gösteriyor.