Kırklareli Irkçılığa Karşı Tek Ses Oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 6. haftasında Paris Saint Germain-Medipol Başakşehir maçında maçın dördüncü Rumen hakeminin Başakşehir oyuncusu Webo'ya karşı ırkçı söylemde bulunması sonrası ülkemizin dört bir yanından tepki geldi. İlimizin önde gelen isimleri de yapılan ırkçılığa tepkilerini sosyal medya üzerinden göstererek “ırkçlığa hayır” dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 6. haftasında Paris Saint Germain-Medipol Başakşehir maçında yaşanan ırkçılık hadisesine Kırklareli’nden de tepki geldi.
İlimizin siyasileri ve önde gelen isimleri yapılan çirkin söylemleri kınadı. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz yayınladığı mesajda; “Irkçılık bir insanlık suçudur. Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Başakşehir’in teknik ekibinden Pierre Webo'ya karşı sarf edilen ırkçı sözleri şiddetle kınıyor, UEFA tarafından gereken adımların atılacağına inanıyorum. Sporda ve hayatın tüm alanlarında ırkçılığa ve ayrımcılığa kayıtsız şartsız karşıyız” dedi. CHP Kırklareli Milletvekilş Vecdi Gündoğdu da “Irkçılık İnsanlık Suçudur” diyerek kınamada bulundu.
Kırklarelispor da sosyal medyadan Webo'ya destek verdiğini ifade ederek “ırkçılığa karşıyız” dedi. Bunun yanı sıra pek çok siyesi ve STK temsilcisi de ırkçılığa karşı olduklarını belirtti. (Nihal Şensöz)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol