Kırklareli İl Temsilcisi Bozbaşak; “Tüm Kırklareli halkını il şampiyonamıza bekliyoruz”

Muaythai Türkiye Şampiyonası seçmeleri 3 Şubat Cumartesi günü saat 10:00’da ilimizde düzenlenecek. Türkiye Muaythai Federasyonu Kırklareli İl Temsilcisi İsmail Bozbaşak Kırklareli halkına mesaj göndererek; “Muaythai Türkiye Şampiyonası seçmeleri için ilimizde düzenlediğimiz organizasyona tüm sporsever halkımızı davet ediyoruz” dedi.

03 Şubat Cumartesi saat 10:00’da Kırklareli Kapalı Spor Salonunda Muaythai Türkiye Şampiyonası seçmeleri yapılacak. Türkiye Muaythai Federasyonu Kırklareli İl Temsilcisi İsmail Bozbaşak seçmeler hakkında gazetemiz muhabirlerine yaptığı açıklamada “3 Şubat Cumartesi günü saat 10:00’da Kırklareli Kapalı Spor salonunda Muaythai Türkiye Şampiyonası seçmeleri gerçekleşecek. Seçmelerimize tüm Kırklareli halkını davet ediyoruz. Bu spor dalımızı şehrimizde geliştirip iyi noktalara getirmemiz gerekiyor. Allahın izni ile biz bu spor dalını Kırklareli’nde duyurup hem şehrimizin hem de ülkemizin adını duyuracağız” dedi.
Muaythai nedir?
Muaytahi tarihçesine hakkında bilgi veren Türkiye Muaythai Federasyonu Kırklareli İl Temsilcisi İsmail Bozbaşak “Tayland'da ortaya çıkan ve özgün adı Muaythai olan dövüş sporudur. Tayland Boksu da denilmektedir. Başta Tayland olmak üzere Myan Mar (eski adı ile Burma), Kamboçya, Laos gibi güneydoğu Asya ülkelerinde uygulanır. Yumruk, diz, dirsek ve tekmelerin kullanıldığı uzun yıllar ringlerde uygulanan gerçek, tam temaslı karşılaşmalar çerçevesinde etkili teknik, starteji, defans olgularının evrim geçirmeleri sonucu oluşmuş olan sert, otantik bir dövüş sanatıdır. Hayata Karşı Muay Thai Duruşu’ saldırganlığı bastırmanın ve özgüveni elde etmenin yanı sıra, günün stresinden uzaklaşmak adına negatif enerjinin en kısa yoldan bedenden atılması için amatör anlamda en etkili uygulamalardan birisidir. Muay Thai sayesinde tam konsantrasyon sağlamayı öğrenip, mücadele azmini en yüksek seviyeye çıkartabilirsiniz. Bu sayede iş hayatında sıkça yaşadığımız panik anlarındaki stresi çok daha kolay yönetebilirsiniz. Muay Thai; insanın psiko-fiziksel anlamda üst düzey bir performans ve direnç kazanmasına, kendi vücut potansiyelini maksimum anlamda tanımasına ve hatta esneklik anlamında da tüm vücudun günlük hayatta çalışan kaslarını gevşetmesine kattığı büyük fayda ile günümüz spor dalları arasında dikkat çekiciliğiyle ön plana çıkan bir spor dalıdır. Bu eğitim ile yaşanan tüm negatif olayların kontrolü kısa sürede koordine edilmesiyle birlikte kişinin kendisine olan öz güveninin artması sağlamaktadır. Muay Thai yaklaşık geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan bir Thailand savaş sanatı ve bir yaşam biçimi olarak yıllar boyu öğretilmiştir. Tarihteki ilk Muay Thai yarışmaları Siam Kralı Parchao Sua tarafından 1600’lü yılların sonlarında yapılmaya başlanmıştır. Eski dövüşler, meydanlarda veya açık alanlarda yapılıyorken günümüzdeki çizgisine 1930 yılında 20 ülkeden gelen dövüşçülerin bir araya gelmesiyle ve tarihte ilk defa boks eldiveni takılarak kurallar ve kaideler dahilinde düzenlenmiş olup günümüzdeki formuna kavuşmuştur. Dövüşlerde yumruk ve tekme vuruşlarının kullanılmasının yanı sıra, Muay Thai ruhunu tam manasıyla yansıtan ve en sert yakın dövüş stili olmasında adını öne çıkartan diz, dirsek ve klinç teknikleri kullanılmaktadır. Muay Thai günümüzde dünyada her geçen gün popülaritesi artmakta olup en ilgi çekici ring sporlarından birisi haline gelmiştir. Muay Thai öğretisi; hem bir spor dalı, hem terapi, hem de bir hayat biçimi olarak benimsenmelidir. Beden eğitimi aslında fiziksel eğitimden çok zihnen bir disiplindir. Günlük hayatta insanları en çok strese sokan olgu zaman olgusudur. Para, iş ve kariyer olguları ise her noktada zaman olgusuna bağlı olarak gelişir. Zamanı ve zamanlamayı en iyi kullanma antrenmanı ise fiziksel olarak ‘önce can’ denilen noktada ortaya çıkarmaktadır”
“Muaytai Türkiye tarihçesi”
Türkiye'de ilk çalışmalar İstanbul’da Ercan Gürgöze ve Hayrullah Camadan tarafından 1980'lerin başından itibaren başlatılmış, 2002 yılında Hasan Yıldız, "Ömer Dağdelen", Engin Kısa ve Şahin Eroğlu'nun girişimleri ile Halil Durna’nın başkanı olduğu “Karate Federasyonu” çatısı altında “Amatör Muay Thai Spor Dalı” oluşturulmuştur. Spor Dalı iki yıl kadar “IAMTF (IMTF) ve “WMF” dünya federasyonu çerçevesinde hareket etmiş ,müteakiben 2005 yılında kurulan Mücadele nı Mehmet Ünlü ve Ercan Gürgöze'nin girişimleri, çalışmaları akabinde 2006'da "IFMA" üyeliğine kabul edilmiş olup bu tarihten beri bu teşkilatın amatör yarışmalarına katılmaktadır. 2007'de Türkiye'de federasyon kurulmuş ve GSGM tarafından yapılan seçimle “Halil Durna” başkanlığa seçilmiş olup, Hasan Yıldız koordinatör olarak atanmıştır” şeklinde muaythai hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol