Kırklareli İl Müftülüğü’nde İftar programı

Kırklareli İl Müftülüğünce 24 Mayıs Perşembe günü iftar programı düzenlendi. Düzenlenen programa Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürlerinin yanı sıra Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri de katılım gösterdi.

24 Mayıs Perşembe günü Kırklareli İl Müftülüğü tarafından İftar programı gerçekleşti. Çok yoğun ve sıcak geçen ortamda Kırklareli İl Müftü yardımcısı Adanan Zeki Bıyık ilahiler seslendirdi. Ardından oruçlar açıldı. Yemek sonrası konuşma yapan Müftü Demirtaş katılım gösteren herkese teşekkür etti. Demirtaş, “Bu akşam İl Müftülüğü olarak İlimizdeki Daire amirleri bir iftar yemeğinde bir araya geldik. Daha sonra kurum personeli, önümüzdeki hafta da Şehit ve Gazi  Aileleriyle ve engelli kardeşlerimizle  iftarda bir araya geleceğiz.  
Ramazan ayı yakınlık demektir, Ramazan ayında hem hakka yaklaşıyoruz , diğer tarafta da halka yaklaşıyoruz. İki tarafa bir yaklaşma var, hem rabbimize hem halkımıza iftar sofralarında, namazlarda. Ramazan ayı ibadet demektir, oruç mukavele, Kur’an-ı kerimler iyi ki ramazan var. Eğer ramazan ayı olmasaydı böyle bir araya gelmek muhasebe yapmak mümkün olmayacak.  “Ramazan her yönüyle bir ibadet mevsimidir. Her mümin namazı, orucu, iyilikleri, hizmetleri ve duaları ile bu rahmet ve bereketten nasibini almaya çalışır. Bilerek veya bilmeyerek yapmış olduğu günahları için Allah’tan af diler. Cenâb-ı Hak da kulunun bu samimi dua ve niyazını karşılıksız bırakmaz, günahlarını affeder, rahmetine gark eder.  
İnsan, Allah’ın emrine itaat etmeyi ve sabrı öğrenir. Nefis, aç bırakılarak terbiye edilir, ruh güçlenir ve yenilenir, Oruç, insanı kötülükten korur.  Oruç korunmanız için farz kılındı. (Bakara,183) ayeti bunu ifade eder. Hz. Peygamber Efendimiz “Oruç kalkandır” buyurarak bu gerçeği beyan eder.
Oruçla, şehevi duygular frenlenir. Şeytanlar bağlanır, Cennetin kapıları açılır, Cehennemin kapıları kapatılır. İslam ülkelerinde suçlarda, resmi kayıtlara göre Ramazan ayında büyük bir azalma olduğu görülmektedir. Bu da Şeytanın bağlanması gerçeğini ifade eder. Oruç insanı sağlıklı yapar. “Oruç tutun ki, sıhhat bulun.” (Hadis-i Şerif) Bu ayda sosyal yardımlaşma artar, sosyal iletişim güçlenir ve birçok farkındalıklar yaşanır” dedi.


Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol