Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde bayrak değişimi

25 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda 7 yeni üst düzey atama yapıldı. Bunların arasında Kırklareli de yer alıyor. Buna göre Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine daha önce Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Kırklareli Öğrenci Yurdu Müdürü olarak görev yapan Veli Şen atandı.

25 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre boşta bulunan beş ilin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atama yapıldı. 

25 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda 7 yeni üst düzey atama yapıldı. Bunların arasında Kırklareli de yer alıyor. Buna göre Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine daha önce Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Kırklareli Öğrenci Yurdu Müdürü olarak görev yapan Veli Şen atandı
25 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre boşta bulunan beş ilin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atama yapıldı. Buna göre Kırklareli’nde daha önce Necmi Asan’ın yer aldığı Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine Veli Şen atandı. Şen, geçtiğimiz yıl Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Kırklareli Öğrenci Yurdu Müdürlüğü görevine getirilmişti.
Veli Şen hakkında…
12.04.1976 yılında Almanya’da bir işçi ailesinin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Denizli’nin Çardak ilçesinde tamamladı. Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden 1999 yılında mezun oldu. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Formasyon Eğitimini tamamladı.
Sırasıyla Ağrı Merkez Atatürk Ortaokulu, Kırklareli Pınarhisar Kaynarca Ortaokulu ve Kırklareli Merkez Yoğuntaş Ortaokulu’nda Türkçe öğretmeni olarak görev yaptı. Van merkez Ortanca Ortaokulunda Yedek Subay Öğretmen olarak vatani görevini tamamladı. Askerlik dönüşü Kırklareli Merkez Yoğuntaş Ortaokulu’nda Okul Müdür Vekili olarak bir yıl süreyle görev yaptı.
Kırklareli Merkez TOBB And. Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni iken Kırklareli Merkez Remzi Yapıcı Anadolu Öğretmen Lisesi Kurucu Müdür yardımcısı olarak görevlendirildi. Kırklareli Sağlık Meslek Lisesi ve Pınarhisar Anadolu Lisesi Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttü.
Kırklareli merkez TOBB Anadolu Lisesi Müdürü olarak görev yapmaktayken Milli Eğitim Bakanlığının 13.02.2015 tarihli kararı ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi. 3 yıldır İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevi yapan Veli Şen, 2018 yılında KYK İl Müdürü olarak atandı. Son olarak 25 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine getirildi. Evli, Furkan ve Suna isimli iki çocuk babasıdır.
Diğer atamalar;
25 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre diğer dört ilin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne yapılan atamalar ise şunlar; Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne Sümeyra Şengül, Kilis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne Cuma Özdemir, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne Çetin Şişman ve Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne Zekeriya Bingöl atandı. Diğer yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde boşta bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Veysel Kazan atandı. Bakanlık bünyesinde bir de görevden alma gerçekleşti. Buna göre Telif Hakları Genel Müdürü Şeyh Abdurrahman Çelik görevden alındı. Çelik’in yerine Dr. Hurşit Ziya Taşkent atandı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hayırlı olsun elbet fakat ??? 26 Temmuz 2019 Cuma 15:12:26

    Yöneticilik ve eğitim hayatında görev almış fakat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü onun geçmiş kariyer hayatından çok farklı bir konsept. Sadece yöneticilik deneyimi yetiyor olması bence bu pozisyon için çok da doğru değil. O sektörün içerisinden bakış açısından vizyonundan beslenen birinin yani liyakat alanından birinin olması daha doğru olmaz mıydı ? Yine de başarılar. Edirne turizmde seviye atlarken biz hala yerimizde sayıyoruz.