Kırklareli İl Göç İdaresi STK'ları bilgilendirdi

Kırklareli İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Göç İdaresi tarafından yapılan iş ve işlemlere yönelik olarak farkındalık oluşturmak halkı bu anlamda bilgilendirmek adına dün sivil toplum kuruluşları ile biraraya geldi. İl Göç Uzmanı Özlem Duymuş tarafından yapılan sunumda dünyada ve Türkiye’de göç kavramları, düzenli ve düzensiz göç, uluslararası koruma ve uyum iletişim faaliyetleri kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı. 

Kırklareli İl Göç İdaresi Müdürlüğü dün STK'lar ile buluştu. Saat 10.00'da İl Halk Kütüphnasinde gerçekleşen toplantıya; Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti, Uluslararası Rumeli Kadın Kültürel Sosyal ve Ekonomik Dayanışma Derneği, Doğa ve Kültür Derneği, Kırklareli Kent Konseyi, Kadın Girişimcileri Derneği, Merkez Eğitim Sağlık ve Kültür Hizmetleri Yardımlaşma Derneği, Yeşilay Derneği, Toplumsal Kültürel Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kırklareli Romanlar Federasyonu, Çocuk Hakları Derneği ve YEDAM, Kofçazlılar Kültür ve Dayanışma Derneği temsilcileri katılım gösterdi. 
Kırklareli İl Göç İdaresi İl Göç Uzmanı Özlem Duymuş toplantıda yaptığı açıklamada; "Göç İdaresi tarafından yapılan iş ve işlemlere yönelik olarak farkındalık oluşturmak halkı bu anlamda bilgilendirmek adına bizlere bir talimat iletildi. İlk olarak kamu kurumları ile başladık. İş ve işlemler, çalışma yöntemlerimiz, mevzuatımız ve neler yaptığımıza dair bunları aktardık. Sonrasında Türk vatandaşlarına bu bilgilendirmeleri yaptık. Şimdide de siz dernekler ve sivil toplum kuruluşlarına bilgilendirmeler yapacağız ve fikir alışverişinde bulunacağız" dedi. 
2014 yılında 81 ilde İl Göç İdaresi Müdürlüklerinin kurulduğunu hatırlatan Duymuş, Göç İdaresi Başkanlığının da mevzuat ve politika üretme gibi yetkileri olduğunu belirtti. Duymuş; "Yabancıların Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra kalma süreçlerine bağlı olarak Türkiye’de kalmak isteyenlerin ikamet izinlerini, sığınma niyeti olanların sığınma başvurularını alıp onaylıyoruz. Bunun dışında düzensiz göçmen dediğimiz yasadışı yollarla gelen yabancıların emniyet güçleri tarafından bize teslim edilmesi sonrası işlemlerimiz başlıyor" dedi. 
Toplantıdqa gerçekleşen sunumda; Dünyada ve Türkiye’de göç kavramları, düzenli ve düzensiz göç, uluslararası koruma ve uyum iletişim faaliyetleri kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol