Kırklareli İl Genel Sekreterimiz Ziya Eser’e soruyoruz

Kırklareli İl Özel İdare’de son yapılan görevde yükselme mülakat sınavının çalkantıları devam ediyor
Şimdi Kırklareli İl Genel Sekreterimiz Ziya Eser’e soruyoruz;

- Sınav Komisyon Başkanının son anda değiştiği, iddiaları doğru mu?
Bilal Kuşoğlu’nun Sınav Komisyon Başkanlığı için öğrenim durumu ve unvanının yeterli olmadığı, iddiaları doğru mu ?
- Sınava girenlerin sınava girme şartlarının oluşmadığı, iddiaları doğru mu ?
Genel Sekreterliğiniz süresince ailenizden 15 kişinin muhtelif kadrolarda istihdam edildiği iddiaları doğru mu?


Önadım Gazetesi ve Gazete Kırklareli manşetinden kamuoyuna duyurduğumuz Kırklareli İl Özel İdaresi’nin 2017 yılına ait Görevde Yükselme Sınavı sonucunda; sınava giren 19 kişiden 10’u görevde yükselmişti. Yazılı ve sözlü sınav arasındaki not farklılıkları ise kamuoyunun gözünden kaçmadı.
Kırklareli İl Özel İdare Görevde Yükselme Sınavı sonuçlarına göre; Lüleburgaz ve Babaeski İlçe Özel İdare Müdürlüklerine, Yol ve Ulaşım Hizmetleri, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğüne 1.Derece atamalar yapılacak.

Görevde yükselme sınavının sözlü mülakat(2.aşama) sınavında başarılı olan diğer adayların ise dereceleri yükselirken, şefliklere atanmış oldular. Bu sınav sayesinde 19 kişiden 10’u görevlerinde yükselmiş oldu.
Kamuoyunun konuştuğu ve rahatsızlığını belirttiği sınavların süreci
10 kişinin görevinde yükseldiği sınav iki aşamalı olarak gerçekleştirildi. İlk olarak adaylar, 24 Eylül’de Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlediği sınava girdi. Bu sınavın barajı şeflik unvanı için 60 puana çekildi. Yazılı sınavın yanında sözlü sınav da ilave edildi.
3 Kasım tarihinde yapılan sözlü mülakatın sonuçları ile yazılı sınav sonuçları arasındaki puan farklılıkları sınavların adil olup olmadığı sorularını beraberinde getirdi. Yazılı-sözlü sınavdaki tutarsızlıklar, kamuoyunun sorularını da beraberinde getirdi.
Hızlı
Yükselmeler Kırklareli Halkını Rahatsız Etti
Yaşanan yükselmelerde, İl Özel İdare Genel Sekreterinin birinci dereceden yakınlarının görev süresi içinde hızlı yükselişleri kamuoyunda değişik yorumlarla takip ettiği özel bir gündem haline geldi. Önadım ve Gazete Kırklareli manşetlerine taşıdığımız haberlerden sonra konu hakkındaki iddialar yüksek seslerle konuşulmaya başlandı. Kırklareli Halkının konuştuğu, Ziya Eser’in ailesinden 15 kişinin muhtelif kadrolarda istihdam edildiği iddialarının doğru olması halinde, kamuoyu bir kontrol mekanizması yok mu ? Bu şehirde sorusunu gündeme taşıyacak.
İl Özel İdare Mağdurları Önadım Medya’ya ulaştı
Yazılı sınav sonucunda 70 alan bir aday, İl Özel İdaresi’nde yapılan ve benzer konuların sorulduğu sözlü mülakatta 97 puan aldı. Örnek verdiğimiz bu küçük ayrıntı geçmişte böyle durumlarda kalmış ve mağduriyet yaşamış vatandaşların medya grubumuza ulaşmasına neden oldu.
Önadım Gazetesi ve Gazete Kırklareli’nin manşetlerine taşıdığı Kırklareli İl Özel İdare görevde yükselme sınavında yaşanmış olan kamuoyu vicdanını rahatsız eden şüpheli durumlardan sonra, Önadım Medya Grubuna geçmişte mağduriyet yaşayan vatandaşların ulaştırdığı belgeler, bilgiler ve iddialar ışığında Genel Sekreter Ziya Eser’e tüm bu iddiaların cevabını Kırklareli Halkı adına soruyoruz... 
(ÖZNUR TÜZÜN)

 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol