Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım ayı birleşimlerini sürdürüyor

Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım ayı birleşimlerini sürdürüyor. 9’uncu birleşimini geride bırakan meclis bu birleşimde 2 madde görüşüp karara bağladı. Geçtiğimiz ayki birleşimlerde komisyonlara havale edilen Eski Defterdarlık Binasının 25 yıllığına bedelsiz olarak Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğüne, Eski Vali Faik Üstün İlköğretim Okul Binasının 15 yıllığına kamuya ait binalara hizmet vermelerine ilişkin raporlar mecliste okundu. İki bina ile ilgili yetki İl Daimi Meclisine verildi.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen meclise Kenan Çiftçi başkanlık etti. Tutanak özetlerinin kabulü ile başladı. Ardından gündemin 8 ve 9 numaralı maddeleri 2 ve 3 olarak değiştirildi. 2’nci maddede Yayla Mahallesinde çoğunluğu Romanların oluşturduğu vatandaşlara yönelik sosyal içerme programı kapsamında Kırklareli Müftülüğü ile Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün ortak programlarda hizmet vermek ve Aile Dini Rehberlik Büro hizmetleri için kullanılmak üzere Eski Defterdarlık Evi binasının 25 yıllığına bedelsiz olarak kiralanması konusu görüşüldü. Konu ile ilgili Aile Çocuk ve Engelliler Komisyonu" tarafından hazırlanan rapor Çetin Şinikoğlu tarafından okundu.
Koruma Amaçlı İmar Planında değişiklik yapıldığı anlaşıldı
Raporda söz konusu Eski Defterdarlık Evi Binasının 30 yıllık süreyle İl Özel İdaresine tahsisli olduğu "butik otelin idari binası ve müştemilatı olarak kullanılması amacıyla irtifak hakkı tesis edildiği belirtildi. Ayrıca Eski Defterdarlık Evi Binasının Kırklareli Belediyesi Koruma Amaçlı İmar Planında "Sosyal Kültürel ve Turizm Tesis Alanı" olarak belirlendiği ifade edildi. Şinikoğlu okuduğu raporda bu sebeplerden dolayı söz konusu binanın bedelsiz kiralanamayacağını belirterek Eski Defterdarlık Evi Binası için hazırlanan rölöve, restitüsyon ve restorasyon projesi Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca uygun bulunulduğunu söyledi.
Uygun bulunmadı
Söz konusu taşınmazın bedelsiz olarak İl Müftülüğü hizmet binası kullanımına verilmesinin hem Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile butik otelin idari binası ve müştemilatı olarak yapılan Restorasyon işlemlerine, hem de imar planında "Sosyal, Kültürel ve Turizm Tesis Alanı" olarak belirlenen kullanım kararına uygun olmayacağı belirtildi. Bu sebeplerle binanın nasıl kullanılacağı ve ilişkin konularda İl Daimi Encümenine yetki verildi.
15 yıllığına talep edildi
Diğer maddede Eski Vali Faik Üstün İlköğretim Okul Binasının 15 yıllığına kamuya ait binalara hizmet vermelerine ilişkin konu görüşüldü. Çetin Şinikoğlu okuduğu raporda söz konusu taşınmazın Kırklareli Belediye Meclisi'nin plan değişikliği ile Eğitim Tesis Alanından "Sosyal, Kültürel ve Turizm Tesis Alanı" olarak değiştirildiği kaydedildi.
İl Daimi Encümenine havale
edildi
Ayrıca Eski Vali Faik Üstün İlköğretim Okul Binası için hazırlanan rölöve ve restitüsyon projesi Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından uygun bulunduğu vurgulandı. Söz konusu taşınmazın bedelsiz olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün ve Kırklareli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü hizmet binası kullanımına verilmesinin hem Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kumlu kararı ile butik otel olarak Restorasyon işlemlerine, hem de imar planında "Sosyal, Kültürel ve Turizm Tesis Alanı" olarak belirlenen kullanım kararına uygun olmayacağı değerlendirilmesinde bulunuldu. Eski Vali Faik Üstün İlköğretim Okul Binası, Eski Defterdarlık Evi Binası gibi İl Daimi Encümenine havale edildi.Bu maddenin ardından birleşim sonlandırıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol