Kırklareli İl Genel Meclisi Ekim ayı birleşimlerine başladı

Kırklareli İl Genel Meclisi Ekim ayı birleşimlerine 1 Ekim Pazartesi günü İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda başladı. Bir aylık aranın ardından Meclis, Ekim ayında 17 madde görüşecek. İlimiz kamuoyunun merakla takip ettiği konulardan birisi olan İspanya gezisi ve bunun dışında görüşülecek önemli maddelerin yer aldığı Meclis toplantıları 5 Ekim Cuma sonlanacak. Meclis ilk toplantısında ise İspanya konusunu daha sonraki birleşimlere ötelemeyi tercih etti. Bu kapsamda İspanya’(ya ilişkin maddenin Cuma günü gündeme gelmesi bekleniyor. 

Safet Üresin başkanlığında toplanan meclis, birleşime Eylül 5’inci birleşimine ait tutanak özetlerinin incelenip kabul edilmesiyle başladı. İçlerinde İspanya gezisi konusunun da bulunduğu 2, 3, 4 ve 5 numaralı maddeler Cuma günkü toplantıda görüşülmek üzere ertelendi.
40 bin TL ödenek Doğanca köyüne aktarıldı
Gündemin 6’ncı maddesinde ilimiz Vize İlçesi Küçükyayla Köyü İçme Suyu 100 metreküp Gömme Depo Onarım İşi için verilen 40 bin TL ödeneğin Doğanca Köyü İçme Suyu 100 metreküp Gömme Depo Onarım işi için ayrılması ile ilgili tahsis değişikliği konusu görüşüldü. Önceden Küçük yayla köyüne 40 bin TL, Doğanca köyüne 35 bin verilmesinin uygun olduğu ifade edilirken şimdi durumla alakalı yeniden ödenek tahsisi yapılması gerekildiği belirtildi. Tahsis değişikliği uygun bulunarak oy birliği ile kabul edildi.
Sonraki gündem maddesinde İl Özel İdaresinin emrinde sürekli işçi 7 kadrosunda çalışmakta olan; Puantör Mustafa Kılıç, Sürveyan Birol Mağıltaş ile Bina ve Mal Bakıcısı Metin Koç'un emekliye ayrılması nedeniyle kadrolarının iptali istendi. Madde idareden geldiği şekliyle kabul edildi.
“Farklı noktalara çekilecek bir yanı olmasın”
8’inci gündem maddesinde Kırklareli İli Merkez İlçesi Yündolan Köyünde alan üzerinde "Gelişme Konut Alanı" amaçlı imar planı yapılması teklifi görüşüldü. Konu İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Ancak maddede geçen Gelişme Konut Amaçlı tabirini anlamadığını belirten Meclis Üyesi Yeşim Girgin, konunun ileride farklı noktalara çekilecek bir yanının olmaması adına komisyonun gerekli incelemeleri yapması gerektiğini belirtti. Gündemin son maddesinde ise Babaeski İlçesi Düğüncülü köyünde Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı amaçlı işletme yapılması teklifi görüşüldü. Konu İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol